Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Faye 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si především komentáře ja.rebel, Sexena a raven než moje vysvětlení proč hodnotím jak hodnotím. Po necelých dvou (musím si od Los Angeles už odpočinout) viděných sezónách, mám zásadní problém s tím, že mi hrdinky nejsou moc sympatické. Krajně nepříjemná je mi zmatená, falešná a místy naprosto nesnesitelná Jenny. Z Betty a Tiny a jejich snahy pořídit si dítě s kýmkoliv jsem poněkud v rozpacích a úplně mimo jsem byla z chlapa, přesvědčeného, že je lesba !!!! ( to bych byla ráda, kdyby mi někdo dokázal vysvětlit). Vlastně z celé party, má mé sympatie jen promiskuitní Shane, středobod lesbické komunity a přátelská Alice i se svým úžasným grafem a líbil se mi i zvláštní přízvuk Mariny. Jenže… Já jsem spíš na „Sex ve městě“ :- ) , i když tohle přirovnání tady moc nesedí, protože L Word je hlavně drama o velmi komplikovaných vztazích a společného mají jen …. holky na lovu. Nicméně vy ostatní se nenechte odradit, určitě je to seriál, který se jen tak nevidí. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Skoro nemam vyhrady... Tento serial rozhodne nie je pre puritanov, pretoze sa tam vela nadava, sexuje, nadava, sexuje a spomenula som, ze sa tam sexuje? V kazdom pripade, niektore postavy su vam sympaticke, niektore vobec... Vid Jenny...A to najma v druhej a stvrtej serii...A Shane? Ach jo...O nej sa mi snad este aj sniva :) ()

Reklama

foundation 

všechny recenze uživatele

Viem ze nie je objektivne hodnotit serial po tom ako som videl len par casti ale bohuzial mozu byt jedine na ktore sa pozriem takze to risknem. V zasade to vobec nie je spatny serial. Aby sa zmenili obohrane a 100 krat omielane riesenie vztahov v nevelkej skupine ludi, susedov ktori do seba kazdodenne narazaju aj v takom meste ako je L.A. autori skusili nahradit heterosexualnych partnerov svetom lezbiciek. Ci to funguje? Tak trochu urcite ano. Pretoze to dava aspon ciastocny pocit ze dej serialu je originalny, lepsie povedane zaujimavy a netradicny aj ked sme vlastne to iste videli uz vela krat inde. Napriek tomu ze je to urcite zaujimavy pokus a da sa povedat ze celkom vydareny, teda aspon co sa tyka tych par casti co som videl. Ak by som sledoval dalej som si isty ze hodnotenie by sa urcite zakolisalo ale neviem odhadnut akym smerom. Bohuzial ale aj ked ma to nesklamalo a mozno sa k tomu niekedy vratim, zatial to vyzera tak ze L Word nie je presne to prave co od serialu cakam. Nie je to nudne, nie je to roztahane, dejovo je to celkom slusne a hlavne hrdinky su viac menej znesitelne ale aj napriek tomu si ma to okolo prstu neomotalo. Ak sa k serialu niekedy vratim urcite dam vediet :) Zatial to nechavam niekde medzi troma az styrma co je myslim presne akurat. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem Faye. I když postavy mi nepřijdou nesympatické s výjimkou Jenny a v druhé řade Heleny, která se potom změní. Ale seriál má jiné chyby: sice pojednává o queer komunitě, ale to neznamená, že všichni koho hlavní hrdinky potkají je lesba nebo bisexuál, heterosexuální chlapy jsem ve dvou řadách a pár dílech z třetí řady viděl jen dva, další byly buď transsexuálové nebo lesby(!), což jaksi neodráží skutečný stav věcí. Z pohledu chlapa je na co se dívat, neboť erotické scény jsou v každém díle, ale jinak to vážné drama a to já moc nemusím, prostě není tady vtip a nadhled jak v seriálu Sex ve městě. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Zhlédnout celý seriál je stále nad mé síly. Napoprvé mě začátek nenadchl, napodruhé překvapil. Lesbické i hetero peripetie jsem vydržěla cca do třetí řady a stále se nemohu po letech přemluvit k dalším, bez Carmen mi ona komuna už tak nevoní. V každém případě je L Word zajímavým seriálem, pravdou sice je, že vám po pár epizodách někdy solidně hrábne a člověk si potřebuje na čas oddechnout, ale i přesto stojí za pozornost. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • !!! SPOILER !!! Jedna z hlavních postav v seriálu umře a za tuhle tragickou situaci byl seriál oceněn mnoha cenami. (ČSFD)
  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)
  • Pam Grier, která hraje postavu Kit, sestru Jennifer Beals, v seriálu i zpívá a skladba je na soundtracku. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama