Reklama

Reklama

Stíny mrtvých

  • USA The Body (více)

Obsahy(1)

Ve staré jeskyni v Jeruzalémě je objevena kostra člověka, jejíž stáří se odhaduje na jedno století před naším letopočtem. Podle zbarvení na kostech nohou a zápěstí se dá předpokládat, že příčinou smrti byla stará románská metoda - ukřižování. Nalezené indicie nasvědčují tomu, že by se mohlo jednat o samotného Ježíše Krista. Nález přijíždí zkoumat katolický kněz Matt, který se zabývá Novým zákonem. Spolu s jeho objevitelkou - izraelskou archeoložkou Sharon budou muset riskovat své životy, aby odhalili pravdu, kterou skrývá tento epochální objev. Jakmile je totiž nález odhalen světu, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud žijete v přesvědčení, že z Turínského plátna šije krejčí od vedle saka a Ježíšek je odjakživa jen konkurent zásilkové služby Santa Claus & Sob Ltd., budete při sledování Stínů mrtvých nejspíš krapet znevýhodněni. Nicméně McCord si rozhodně zaslouží absolutorium za to, jak z triviální zápletky (dějem, nikoliv myšlenkově) dokázal vykřesat vcelku zajímavou podívanou, k čemuž mu dopomáhej Banderas, zbavující se ke konci kněžského kolárku podobně jako Dirty Harry policejního odznaku. Ne nadarmo si ze všech firem světa hlídá Římskokatolická církev své PR nejdůkladněji.. A mimochodem, pokud na dovolené v Jeruzalémě objevíte na ulici malou sportovní tašku, může v ní být za: a) z fitcentra propocené věci nějakého Izraelce, b) palestinská nálož, c) ostatky nazaretské Superstar. Ať tam bude cokoliv, nikdy to neotvírejte, protože všechny možnosti jaksi smrdí, některé i průserem.. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Veriť ? Neveriť ? Stretávajú sa tu dva protichodné názory. Ak sa preukáže , že nájdené telo je telom Ježiša Krista, padne mýtus celej cirkvi, nakoľko podľa Evanjelií Kristus tretí deň po ukrižovaní vstúpil na nebesia ..... Veľmi zaujímavý nápad, kde sa prelínajú celkovo názory troch náboženstiev. Trošku odfláknutá kamera a výkony hercov tak na úrovni lepšieho TV filmu .... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film som uz videl dost davno, ale pamätam si skor na to, ze ma nezaujal az tak, ako som ocakaval, proste ani Banderas nedokazal zachranit film do takej miery, aby som bol spokojny aspon na priemer. Je to skoda, pretoze tema bola celkom zaujimava a tento film by som skor priradil k lacnym televiznym filmom... 03.10.2009 _____ Antonio Banderas - (otec Matt Gutierrez) +++ Olivia Williams - (Sharon Golban) +++ Derek Jacobi - (otec Lavelle) +++ Jason Flemyng - (otec Walter Winstead) +++ Hudba: Serge Colbert +++ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Olivia Williamsová našla telo Ježiša Krista, kňaz Antonio Banderas to overuje a naokolo sa motajú Derek Jakobi, Jason Flemyng a zaujímavé otázky v nudnej réžii s občasným výskytom príjemne mystickej atmosféry (kamera: Vilmos Zsigmond). Po vcelku znesiteľnej hodinke to začne byť otravné. Pozerateľný podpriemer (z produkcie Moshea Diamanta) veriaci, že pojedol všetku múdrosť sveta. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nebezpečnou myšlenku má tento film...jen si představte, co by se stalo, kdyby se našlo tělo Krista...ale ono se nenajde, za to vám ručím. Nepovolujte uzdu konspiracím. Tento film je spíše televizní, jak příběhem, tak zpracováním. Už jsem viděl pár filmů, kde jsou příslušníci katolické církve zobrazováni bezmála jako zednáři, jako šedé eminence tahající za nitky našich životů a jako lidi krmící nás nesmysly...tohle sice nedošlo do rozměrů Leonardovy (nebo spíše Brownovy) Šifry, ale zobrazené "kdyby" mě ani tak neuspokojilo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Ríme (Taliansko), ako aj v Jeruzaleme a Tel Avive (Izrael). (Arsenal83)

Reklama

Reklama