Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská komedie Sue Heelové vypráví o trojici kamarádek z Newcastlu, jejichž jednotvárný život se změní díky příjezdu italské „femme fatale“ Sophie Rosselliniové (Kelly Brooková). Ta si v jejich městě otevře „Školu svádění“, která Kelly (Emily Woofová), Donně (Jessica Johnsonová) a Irene (Margi Clarkeová) nabídne tolik potřebný únik od reality. Však také hodně slibuje - jak má být žena sexy, jak být svůdná a jak ovládat muže. Zpočátku je to ale hlavně velká zábava a pro „studentky“ i jejich partnery má nečekané důsledky. Nicméně poté, co přijede Sophiin manžel a dojde k šokujícímu odhalení, se všechno ocitne v troskách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Olík 

všechny recenze uživatele

Útulná ostrovní lekce svádění pod vedením nejzasvěcenější ze zasvěcených, Kelly Brook. K popukání…spíš úsměvné. Feministické…spíš ženské. Britské…spíš pyrenejské. Originální…spíš tuctové. Tři hvězdičky…spíš dvě :D ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho se nestalo, aby mě nějaký film zkazil náladu tak moc, jako tato udajná komedie. Pár číslo 1 - žena, která chce udělat čáru za svou minulustí, včetně manželství --- její manžel je hnusnej despotickej, arogantní sráč. Pár číslo 2 - žena, která je doslova poklad a určitě by jí bralo spousty chlapů co znám - její manžel je hovado, který to nevidí, kašle na ní a stará se jen sám o sebe a své autíčko. Pár číslo 3 - energická žena -- její manžel je uťáplej mudla. Pár číslo čislo 4, pár pracovní - Chytrá, inteleginentní pracující žena, která se uchází o vyšší pozici - její soupeř je muž, který je zákeřný, podlézavý a líný. Můj pocit z této "komedie" ? Že zazvoní na moje dveře policie ČR, dostanu pouta a obviní mě z nejtěžšího zločinu světa, že jsem si dovolil narodit se jako muž. Nemám naprosto nic proti ženským, moderním, chytrým s ambicí uspět v pracovním či studijním oboru. Naopak chytrý a zdravě sebevědomý ženský mě naprosto fascinují. Nepovažuji za nic ponižujícího, když své partnerce uvařím večeři či umyju nádobí, protože místo u sporáku je pro každýho :) Ovšem takhle vyhrocený pohled na chlapy nemůžu přijmout. To je stejný, jako třeba tento případ. Když pustím do dveří první ženu, nebo jí ty dveře podržím, z naprosté většiny se mě v Čechách stává, že ženská projde jak namyšlená královna. Když jsem totéž dělal v Paříži z naprostě většiny jsem uslyšel "merci" a dobrá půlka z nich přidala ještě úsměv. Ovšem ani omylem mě nanapadne udělat ze všech ženských v ČR nevychované arogantní buranky, který sice používají kosmetické značky světových firem, ale k chování pravých dam ve světě mají na míle daleko. Podobně to vidím z tímto filmem, tváří se sice jako komedie, ale ke komedii to má na míle daleko. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

K anglickému humoru sa pridalo trošku zvodnosti, no ukázalo sa, že aj táto kombinácia v zlých rukách nedopadla dobre. Zvádzacie praktiky nemotorných žien (a jedného transvestitu) a ich ešte nemotornejších polovičiek v rokoch mali svoje čaro, a tak je veľká škoda, že sa film neorientoval len na komediálny žáner, ale pchal do toho nasilu kus morálneho cítenia. Romantika si našla svoje miesto, ale u mňa celkovo tento feministický filmík až tak neuspel. 50%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama