Reklama

Reklama

Království hmyzu 3D

všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2003, 40 min

Režie:

Mike Slee

Kamera:

Peter Parks

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Judi Dench
(další profese)

Obsahy(1)

Naše existence je závislá na hmyzu. Jsou skvělými recyklanty a zázračnými opylovači podílejícími se na novém vývoji, na kterém je závislá celá příroda kvůli jídlu, kyslíku a úkrytu. Bez hmyzu, bychom my savci nemohli existovat. Naštěstí pro nás, mají opravdu pozoruhodné strategie jak přežít a prospívat. V tomto průkopnickém 3D filmu, se ocitneme tváří v tvář úžasnému světu, kde dešťové kapky padají jako ruční granáty, lístek váží více než auto a stébla trávy se tyčí do oblak. Hmyz je pestrobarevný a rozmanitý. Škála jejich vzhledu je obrovská, od nádherných až po bizarní. Království hmyzu vás zve na cestu k odhalení skutečně skrytého světa- (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hudba byla naprosto úděsná a příšerně sráží kvalitku filmu. 3D opět nezklamalo IMAX prostě válí. Komentář je stupidní a i v anglickém jazyce není problém pochytit každičké slovo, i když bez něj by to bylo asi působivější, neboť nic moc zajímavého nám paní průvodkyně nesděluje. Celkově nemohu dát více než 3*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Mikrokosmos ve 3D, ale přestože je to zatím nejlepší imaxová atrakce, co jsem viděl, Mikrokosmos obsahoval zajímavější scény, měl lepší hudbu a zvuk a neměl klasicky didaktický komentář pro základní školy – tedy samé plus. Ale stále je to fascinující zážitek, zvlášť v takovéhle velikosti (a blízkosti). ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

O príbeh tu samozrejme neide a komentár je ako obvykle pre deti, ale vizuálny zážitok je to skvelý. Keď sa vám pred tvár spustí zo stropu niekoľkometrový pavúk a pol minuty trepe nohami, je to niečo iné, než keď vám pred tvárou zavrtí chvostom ryba. To isté platí o zážitku z pohľadu na 10metrovú modlivku, vysávajúcu z odpornej mäsiarky črevá. V 3D je 98% stopáže, všetko je to krásne pestrofarebné a podmalované roztomilou hudbou. Vrelo odporúčam videť v IMAXe. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prvé stretnutie s fenoménom 3D. Samotný film je - dejovo sa jedná o naaranžovaný príbeh niekoľkých zástupcov hmyzu s nasladkastým komentárom - len jedným z mnoha náučných školských predstavení. To, čo fascinuje je trojrozmerný obraz. Medzi zaujímavé momenty patrí vyjedanie mäsiarky modlivkou, zaujali ma tiež dovtedy nevidené larvy lienok - také malé chlpaté guľôčky. Z priemerného dokumentu vzniklo technickou úpravou pôsobivé popozeraníčko. 40 minútová dĺžka sa mi videla však úplne dostatočná pretože najmä v záverečných scénach som pri sledovaní pociťoval miernu nudu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cílem dokumentu je zprostředkovat zajímavé a fascinující obrazy z říše hmyzu, což se podařilo, a tak pláč nad chybějícím příběhem je zbytečný. Vlastně celým filmem se jako nit vine život motýla  z čeledi otakárkovitých od vajíčka, přes housenku, kuklu až k dospělci, který se rozmnoží a skončí na talíři kudlanky. Jeho život tak ale neskončil zcela, pokračuje dál v jeho potomcích. Pro znalé nic nového, ale pro ty, co mají hmyz rádi, vítané opakování. Když se vydá kudlanka na lov mouchy, zní epická hudba. V kudlančině nenasytném chřtánu zmizí moucha s křídly i nožičkami. Když dospěje, uloví motýla, jehož odstřižená křídla padnou na vodní hladinu a odplouvají do dálky. Tesaříci, brouci v brnění bojující o samici, rozličné housenky, pavouci, štír gekon, žáby.... masožravá kobylka připomene, jak se liší od býložravých sarančat. A déšť, liják a mravenec pijící z vodní kapky. Zkrátka příroda v plné kráse. Jen jsem čekal vícero makro záběrů. A viděl jsem v 2D, proto nakonec nedám plný počet.....jinak fajn. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama