Reklama

Reklama

Recenze (3)

dzira 

všechny recenze uživatele

Ani Mira Furlan s Bogdanem Dikličem nezachránili tento po všech stránkách (když to přeženu) průměrný film. Homosexuálové a lesbičky to v Srbsku patrně nemají úplně lehké, ale tento film jim asi příliš nepomohl (ani neuškodil)... ()

kollis 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka Saša má odjet se svým přítelem do Kanady. Tu ale přeruší jejich autonehoda a vážná zranění přítele, který musí být delší dobu připoután na nemocniční lůžko. Během jeho rekonvalescence je náhodnou svědkyní setkání její matky a milence. Na povrch začnou vyvstávat dlouhotrvající problémy matky a otce (uzavřenost otce, dvacet let bez sexuálního styku...). Dále se v nemocnici seznamuje se sestrou přítele Lanou. Krásnou, nespoutanou a vášnivou mladou dívkou, se kterou navozuje po spřátelení lesbický vztah.____ Je patřičné ocenit snahu tvůrců a jejich uvedení homosexuálního tématu do srbské homofobní společnosti. Ale, bohužel, jejich ambice ničí příliš schematické zpracování této látky a neoriginální příběh s mnoha klišé a neustálým vtíráním myšlenek, v jakém filmu jsem měl možnost tu danou scénu vidět.___ Diši duboko je film, který nemá západnímu divákovi co nabídnout. Téma homosexuality bylo zpracováno mnohokrát dříve a častokrát mnohem lépe (a odvážněji). Co ovšem zamrzí více, film nefunguje ani jako sonda do srbské společnosti a jejího vztahu k tématu homosexuality. Ten je v některých scénách jen načrtnut, ale díky schizmatu filmu, který neví jestli řešit rodinnou krizi nebo lesbický vztah dívek, tak nakonec díky krátké stopáži působí povrchně v obou rovinách. ()

black8 

všechny recenze uživatele

"Toto nie je Paríž, Lana. Nehovoríme našim rodičom, s kým sme spali poslednú noc." "Možno, keby ste hovorili, tak by ste neboli takí prijebaní." Toto je pre mňa najsilnejšie posolstvo filmu. Som rada, že som videla. Odvážne takýto počin natočiť v kontexte srbskej homofóbnej reality. ()

Reklama

Reklama