Reklama

Reklama

Ultraviolet

Trailer

Armádní laboratoře objevily dosud neznámý virus a snažily se ho upravit, aby pomohl stvořit rychlejší a silnější vojáky. Vznikl kmen HGV, experiment se však vymkl kontrole, když virus zmutoval a rozšířil se v extrémně nakažlivé formě. Svět zasáhla epidemie, která ho navždy změnila. Lidé se přestali bát terorismu a začali se bát choroby, která sice nakaženým dala nadlidskou rychlost a sílu, současně však byla stoprocentně smrtelná. Zdravotnický systém získával stále větší pravomoci, až se nakonec zmocnil vlády a proměnil ji v nelítostnou diktaturu. Nemocní byli shromažďováni v koncentračních táborech a později likvidováni na příkaz šéfa všemocného militantního lékařského systému, vicekardinála Ferdinanda Daxuse. Mladá Violet žila spokojeně s manželem a těšila se na narození prvního dítěte. O všechno však přišla, když se nakazila a stala se cílem experimentů, které měly najít lék. Podařilo se jí uniknout. Založila hnutí odporu a z Violet je nelítostný vražedný stroj, jehož jediným cílem je boj proti Daxusovi a jeho organizaci. Rozhodne se postavit všemocnému nepříteli i bývalým spojencům, překazit plán a zachránit celý svět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ultraviolet je často přirovnávána k hororové sérii Uwe Bolla Bloodrayne a to jak nenaplněným očekáváním fanoušků, tak i bídnou kvalitou samotného filmu. Přestože tady se o hororový žánr otřeme opravdu jen okrajově. Spíše jde o akční scifi v němž figuruje postava sexy "upírky", která se rovněž dokáže bravurně ohánět nabroušenou čepelí. A ne jen jí. Režisér Wimmer si sice stěžoval že po velkých úpravách Screen Gems, kteří celkovou stopáž dost ořezali, šla kvalita jeho filmu o dost dolů, ale popravdě si ani nedokážu představit, jestli by bylo k vidění něco lepšího (minimálně průměrného). Což o to, pohled na Millu v sexy oblečku byl určitě super, ale to bylo tak jediné pozitivum na celém filmu. Přemrštěné akční scény ala Matrix a slabé digitální efekty, mi znechucovali sledování Ultraviolet téměř po celou dobu. Další mínus vidím v přemíře emocí, které se nám tvůrci snažili prostřednictvím svého díla vnutit, leč jim to (potažmo postavě Violet) moc lidí neuvěří. I tohle už ovšem poslední dobou řadím k přemíře toho všeho klišé (jak já to slovo nesnáším), stejně jako srdceryvné happyendy. Jeden aby si pomalu bral ke sledování většiny filmů papírové kapesníčky, v marné touze vůbec uvidět spásu v podobě závěrečných titulek. Nevím, možná by ta původní verze objasnila tu spoustu otázníků, které mi během toho prolétávali v hlavě. Narazil jsem tu totiž na několik momentů, situací či náznaků, u kterých jsem si říkal PROČ? 20% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pane boze tohle byl nehoraznej grafickej ulet. Pribeh nema cenu rozebirat, je to takovej mix mezi Immortal, Equilibrium a Matrixem, ze kterejch i Wimmer vykrada akcni a soubojove sceny. Ale nutno rict, ze dobre. Souboje jsou fakt perfektni, choreografie nema chybu, je to to nejlepsi na celym filmu. Dej je uz hodnekrat ohranej, plnej nelogicnosti a misty zmatenej. Ale na druhou stranu, spolu se sviznou hudbou je fakt strasne sviznej, na rozhovory je jen minimum prostoru a prevaznou cast filmu vyplnuje akce, takze se ani nerozkoukate a uz je konec, takze nehrozi, ze byste se nudily. A ted k nejvetsimu problemu, vizualni strance. Tohle proste Wimmer nemoh myslet vazne, skoro mi prislo, ze to tak mel schvalne, aby se nejak odlisil od jinejch podobnejch filmu. Coz se mu povedlo, ale nevim jesli se to da povazovat za klad. Par zaberu jeste ujde, hlavne behem souboju to nijak nevadi, ale jakmile jsou zabery na mesto nebo motorku atd. je to fakt otresny. Jako kdyby se tvurci spokojily s previzualizaci a na nejakou konecnou upravu triku se vysrali nebo nemeli penize. A do toho vseho strasne syty barvy. Tohle se proste musi videt, je to jak kdyz clovek dostane dratem do oka. Ale akcoliv je grafika naprosto otresna, je to jen jedna ze slozek filmu a ty ostatni se mi libily, takze nevim proc bych mel filmu dat tak spatny hodnoceni, jako vetsina uzivatelu. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Mozno aj 2 hviezdicky su privela na takto odflaknuty film. Neznasam pocit, akoby som sa dival na nejaku hru Play Station. Myslim, ze chvilami som podobnu scenu videl v Bartkowiakovom akcnom sci-fi filme DOOM. Milla Jovovich je sice skvela, ale lepsie jej to pasuje predsa len v RESIDENT EVIL a o PIATOM ELEMENTE ani nehovorim. Kurt Wimmer a Uwe Boll si asi mozu podat ruky, patria medzi najhorsich reziserov sucasnosti. Dufam, ze sa medzi nich nezaradi aj Andrzej Bartkowiak, ktory na rok 2009 planuje natocit Streetfightera.......21.03.2008 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Míla si odskočila z nahánění zombíků a stal se z ní upír. Nebo tak něco. Místo oživlých mrtvol teď nahání lidi. A taky jiný upíry. Má k tomu ještě úkol chránit dítě, který může způsobit vyhubení upírů. Nebo lidí. Já už vlastně ani nevim. Co ale vim je, že se jedná o ultrasračku, ve který to Míle strašně sluší. Proto těch 10%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Keby to malo byť poňaté ako nejaké intro k RPG hre na Playstation, tak by som to bral .... Ale ako film ? Prepáčte, nie ! Niektoré bojové scény boli hotová komédia a takisto efekty , kde bola jasná linka počítačových tvorcov grafiky, stáli za starú bačkoru. No vrchol hnusu boli hlavne pseudointelektuálno psychologické preslovy postáv filmu. Jediné, na čo sa dalo pozerať ( aj to len niekedy) bola Milla Jovovich. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (6)

  • Trailer k filmu unikol ešte predtým, ako chcel režisér a tak požadoval, aby všetky videá boli odstránené. (Greenpeacak)
  • Film bol natočený digitálnou kamerou SONY HDW-F900 s vysokým rozlíšením. (Greenpeacak)
  • Film sa začal natáčať vo februári 2004. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Jakubisko, třes se!

Jakubisko, třes se!

13.05.2007

...říká Julie Delpy, kterou známe především z dvoudílné konverzační romance Před úsvitem a Před soumrakem. Julie už několik let spřádá plány na film o Alžbětě Báthoryové. K němu si sama napsala… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama