Reklama

Reklama

Ultraviolet

Trailer

Armádní laboratoře objevily dosud neznámý virus a snažily se ho upravit, aby pomohl stvořit rychlejší a silnější vojáky. Vznikl kmen HGV, experiment se však vymkl kontrole, když virus zmutoval a rozšířil se v extrémně nakažlivé formě. Svět zasáhla epidemie, která ho navždy změnila. Lidé se přestali bát terorismu a začali se bát choroby, která sice nakaženým dala nadlidskou rychlost a sílu, současně však byla stoprocentně smrtelná. Zdravotnický systém získával stále větší pravomoci, až se nakonec zmocnil vlády a proměnil ji v nelítostnou diktaturu. Nemocní byli shromažďováni v koncentračních táborech a později likvidováni na příkaz šéfa všemocného militantního lékařského systému, vicekardinála Ferdinanda Daxuse. Mladá Violet žila spokojeně s manželem a těšila se na narození prvního dítěte. O všechno však přišla, když se nakazila a stala se cílem experimentů, které měly najít lék. Podařilo se jí uniknout. Založila hnutí odporu a z Violet je nelítostný vražedný stroj, jehož jediným cílem je boj proti Daxusovi a jeho organizaci. Rozhodne se postavit všemocnému nepříteli i bývalým spojencům, překazit plán a zachránit celý svět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sú dva dôvody, ktoré mi napadajú ako odpovede na otázku, prečo niekto nakrúti takýto film. Prvý - Kurt Wimmer sa v Equilibriu zamiloval do coolovosti, štýlu a grácie klerikov a nechcel sa ich vzdať (technika boja v oboch filmoch je takmer na chlp rovnaká). Keďže je heterosexuál, túžil si vytvoriť super-výkonného, ultra-nepremožiteľného klerika v ženskom vydaní. Aby toho nebolo málo, skrížil ho so symbolom sexu - upírom. Nadôvažok podľahol mylnému dojmu, že svet netúži po ničom inom ako Kurt Wimmer. Druhý - Kurt Wimmer sa zamiloval do Milly Jovovich a chce si ju vziať, tak ako predtým jeho kolega. / Okrem týchto príčin nevidím žiadny ďalší nerozumný argument na vrážanie peňazí do dlhého hudobno-akčného videoklipu s biednymi hereckými výkonmi a nulovým potenciálom na vytvorenie nového ženského idolu. Obávam sa, milý Kurt, že naďalej si pri slove Ultraviolet viac ľudí predstaví parfém od Paco Rabanna, než tvoj film. / Tá 1* je za vizuálnu stránku filmu. Všetko ostatné je naozaj úbohosť, hlavne schopnosti Violet, či už s pomocou jej výbavičky alebo bez nej, sú natoľko pritiahnuté za vlasy, až to pripomína detskú hru: "Teraz som ťa zabil!" - "Nie, nezabil, lebo ja mám pancierový oblek!" - "Ale musíš mať v ňom diery." - "Nie, mám ho všade, je priesvitný a teraz zabijem ja teba, buum!" - "A ako môžeš v tom obleku dýchať?" - "Môžem, lebo to je špeciálny pancierový oblek!" - "Ale ja mám laserovú pištoľ, ktorá prejde cez tvoj pancier. Takže som ťa zabil!" - "Nie, lebo..." atď...no nie je to príšerné? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vizuálna a grafická stránka filmu na mne nezanechala najmenšie známky potešenia, či obdivu. Skôr mi vadila. Od toho sa evidentne odráža aj akcia, na ktorej film stavia, a ktorá sa našťastie aspoň ako-tak udržala, rovnako ako udržala celý film. Stále tu ale ostáva fakt, že Milla je stále jediná žena, ktorá dokáže film takéhoto slabého hodnotenia zachrániť. Keď sa k tomu ale pripletú tie fádne reči o láske a podobné žvásty, ktoré film s podobným zameraním a scenárom nemá šancu zvládnuť, tak ten dojem zaniká. A ani snaha o mierny náznak ubrať trošku zo slávy a dôvtipu z Wimmerovho predchádzajúceho 'Equilibrium' sa nepodarila. 45%. ()

Reklama

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že nejsem jediný kdo si pochutnal na Ultraviolet odpadem, protoze tohle jinak snad ani nejde! Ten, kdo dal ctyri hvezdy bud neni normalni, nebo je veliky fanda Millči Jovovich :) Nevím, co to vůbec celé mělo znamenat, dost mi to pripominalo Aeon Flux, ktery dopadl na verejnosti mozna o trochu lepe, ale na mem zebricku stejne odpadove, jako "opus dementus" Kurta Wimmera!!!! Je dost filmů. na které se nedokoukám, ale nepamatuji si, že bych něco vypnul dvacet minut po zacatku. Jo a nesmim zapomenout na efekty, to je jak z Playstationu one... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Milla Jovovich je jedna z mojich obľúbených herečiek, takže tento film som musel vidieť. Práve ona to ako mnohých jej filmoch zachraňuje. Zo začiatku som mal taký všelijaký pocit, každopádne keď sa to rozbehne je to solídna akčná porcia, ktorá Mille jednoducho sedí, rovnako ako v Residente. Kto by sa nechcel pozerať na zástupy vojakov, ktoré Violet rozseká. Iste, miestami je to prehnané, dokonca sa preháňa aj v sci-fi, ale celkovo to nezatracujem. Je to film len na relax, nič nové od neho nečakajte. Ale proste Milla je Milla. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, fakt že jo - blbé akční filmy s hezkou holkou v hlavní roli mám rád, Resident Evil byly většinou docela v pohodě, i Underworldy, i to Aeon Flux jsem přežil... Ultraviolet ale ne. To je tak úžasně špatný film ve všech ohledech, že tomu odpadu musím dát jednu hvězdičku už jen za to jak zhovadile je tady všechno tak velký průser. Jediné co zvládá dodat to v co doufáte je odhalené bříško Milly Jovovich, je v záběru často, režisér asi pochopil jaký poklad v něm má, a na něj jediné se koukat dá. Na všechno ostatní už se koukat nedá - vizuální stylizace je nekonečně hnusná, digitální triky jak ze špatné staré videohry, a když dojde na akci, byl jsem vlastně radši když se odehrávala mimo záběr a na konci byl jen střih na to jak vojáci obklopující hlavní hrdinku "nějak" naráz popadají (to se tu používá často), než když jsem se na ten choreograficky směšný a chaoticky nastříhaný bordel musel přímo dívat. Ve svém předchozím Equilibrium režisér to své šermování se zbraněmi pokoušel ještě podat jako něco jakože smysluplného, tady už je to jen bizarní kokotina, a tak pro jistotu přisadí i pár dalších hovadin navrch jako třeba tahání mečů ze schovky ve vlastním žaludku či ovládání gravitace při jízdě v autě. Dialogy tomu odpovídají, jsou jen náhodným shlukem nesouvisejících slov, a příběh je typu "Nevím, něco se tam dělo" - směska upírů, virové nákazy, hitlera, mateřských instinktů ke creepy děcku a dojde i na slzičky, patos jak víno. Jsem rád že ten člověk už nikdy nic nenatočil. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený digitálnou kamerou SONY HDW-F900 s vysokým rozlíšením. (Greenpeacak)
  • Film sa natáčal v rôznych mestách po celej Číne, predovšetkým v Hongkongu a Šanghaji. (Greenpeacak)
  • Snímek se umístil na 33. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Jakubisko, třes se!

Jakubisko, třes se!

13.05.2007

...říká Julie Delpy, kterou známe především z dvoudílné konverzační romance Před úsvitem a Před soumrakem. Julie už několik let spřádá plány na film o Alžbětě Báthoryové. K němu si sama napsala… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama