Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po staletí je velmi cenná relikvie skrytá lidským očím. Mnozí v dějinách se pokoušeli rozluštit její tajemství... Ve 20. století je mocná tajná společnost schopná udělat cokoliv, aby ji vypátrala a získala. Cestu k ní však zná jen bilionář Magnus Martel, jeho syn Jake a studentka alchymie Mira. Tito tři musí nebezpečný posvátný artefakt najít a zničit dřív než ostatní ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

hwnd 

všechny recenze uživatele

Filmy s touto tématikou mám rád, ale tohle bylo prostě nějaký špatný, nevýrazný a hlavně dějově hodně moc ulítlý, asi by se tam dalo najít hromada hrůzností a absolutních nesmyslů, ale to by bylo na delší povídání, většinu už tu vytáhli jiní. Osobně jsem dost nepochopil, jak složitě hledali tu finální kapli a pak do ní přijdou a slavnej artefakt se tam válí jen tak v písku. Divný. A tím templářským genovým nesmyslem mě teda pan scénarista poslal do kolen. Kdosi tu zmínil Leonardův kód, ten je proti této slátanině kvalitní a ve většině bodů uveřitelnou záležitostí (s patřičným nadhledem). Takže dávám * za nápad a druhou za Miru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem doufal, že z toho vypadne časem něco jiného, než pouze nejlacinější verze Langdona pátrajícího po kalichu Maří Magdalény (schválně to píšu takhle), že se třeba rozjede nějaký atmosférický thriller (to se dá i při nízkém rozpočtu), ale houbeles. Je to laciná, ba ta nejlacinější a neprofláklejší danbrownovština, i s tou spoustou keců okolo rádoby tajuplných symbolů (čím víc, tím líp), pokusů slepit dohromady všechno rádoby tajuplné (tedy templáře, zednáře, alchymisty, Egypt, Isaaca Newtona, snad jen na Atlantidu tvůrci pozapomněli) a okolo údajného svazku Ježíše a Maří Magdalské. Jsou zde samozřejmě zlí templáři (přičemž režisér se zamiloval do modrých očí Udo Kiera, tak je snímá v detailu, jak jen to jde, někdy i zpomaleně; chudák Terence Stamp asi tak fascinující modré oči nemá, ačkoliv i na ně dojde). Navíc mám pocit, že některé scény jsou zpřeházené (třeba se spouští sekvencování DNA, přitom ale templáři tu krev ještě nemají, takže nemají z čeho, neboť oba faráři jsou teprve mučeni). A navíc mi nedává smysl dějová linka, kde děsně tajuplně se nějaká krabička má schovat na příslušné místo, což zabere třetinu stopáže, aby ten samý člověk dal rozkaz tu krabičku zase najít, což zabere druhou třetinu stopáže. Nechápu, kde se tady vzal v miniroličce knihovníka Derek Jacobi, asi neměl na nájem. Jo, a jinak mi vadilo, jak si hrdinové vždy sami nakráčejí do nějaké církevní památky, provedou tam, co potřebují, včetně sexu, a nikdo si ničeho nevšimne, bo v okolí nikdo jiný není. Teda občas padouši, ale ti jsou vždy o krok pozadu. Hm, a také by mě zajímalo, které tele vymyslelo český název, protože tady nejde v žádném případě ani o hrobky, ani o vykradače. Matení diváka. ()

Reklama

saladín. 

všechny recenze uživatele

Jednalo by sa o chutny priklad totalneho braku, keby nebolo 1. temy, z ktorej keby sa jej chytili schopny reziser a scenarista by sa dalo nieco vytrieskat, 2. zaujimaveho zjavu Natashi Wightman, ktora tomu dava trochu ludsky dotyk, 3. v ceskom dabingu totalne surealistickych a vpravde sklepovskych hlasok typu "mate ve sve pracovne supertajny vladni telefon" ci "na knihovnika jste neuveritelny idiot". Takto to vdaka uvedenemu dostava iste zvratene kvality, vdaka ktorym sa z toho casom moze stat snad i - kult(ik)?_______ PS Kier s rysavou bradou alias model Barbarossa (v jednej reiteracii) je proste ne-u-ve-ri-telny. ()

yelcin 

všechny recenze uživatele

Téma filmu – narodenie nového mesiáša a všetky možné konšpiračné teórie bola dobrá, ale filmárske a herecké prevedenie nestálo za nič. Až v polovičke filmu som si uvedomil , že už som ten film videl no nepamätám si koniec. Dúfam , že nabudúce si už podľa názvu tento film zapamätám a nepustím si túto hlúposť znovu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Po první hodině sledování tohoto díla jsem musel bohužel polevit na hodnocení. Čekal jsem trochu něco jiného a né že templáři budou běhat jako duchové a v životě nedohoní hlavního hrdinu, natož aby ho zabili. Zbylá hodina byla odfláknutá a už mě držela v křesle spíše z donucení dokoukat toto směšné dílo. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama