Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary je v zoufalé situaci. Musí se rozhodnout mezi spolehlivostí, láskou, dobrou pověstí a nejtajnějšími touhami. Sean Penn a Kristin Scott Thomasová se setkají ve Vile na kopci. Píše se rok 1938 a v ulicích Florencie se začínají objevovat fašisti. Právě ovdovělá Angličanka Mary Pantonová stojí před těžkým rozhodnutím. Vstoupit do svazku manželského a získat tím velké jmění a s tím i neatraktivního a starého manžela, či žít z almužny svých přátel a užívat si života plného vášnivých románků (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Ono to sice bylo zasazeno do období před druhou světovou válkou, v zásadě se ale jednalo o dilema jedné ženy, zda žít v blahobytu se starým mužem, který ji miluje anebo žít život plný nejistot s člověkem stejného věku, se kterým ji pojí vášeň a snad i láska. Sean Penn jako vždy nadprůměrný a přesvědčivý. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Herecké i režijní obsazení bylo solidním příslibem, ale ambice nebyly zcela naplněny. Kristin Scott Thomas dle mého názoru místy přehrávala a Sean Penn jí v tom úspěšně sekundoval. :) Roland Joffé už byl v lepší formě. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Itálie 1938 a nástup fašismu. V této době je pro zde žijící mladou anglickou vdovu velkým dilematem, zda upřednostnit jistotu s vlivným a zajištěným, avšak starým mužem, před užíváním si života a lásky, ale ve strachu a nejistotě... Příběh jako z románů 19. století, kdy čtenář přesně ví, co se dál stane a jak se rozvine následující zápletka. Absentuje jakékoliv - aspoň sebemenší překvapení, natož nějaké dějové zvraty. Stejně nudné a suché, jako je příběh, jsou i Kristin Scott Thomas a Sean Penn ve svých rolích. Ale což - jako oddechovka, od které nic neočekáváte, to ještě ušlo. 50%. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Celově se dá děj velmi lehce předvídat, vlastně mě nic nepřekvapilo. Co mě však vedlo k podivnému úsměvu na tváři byl part Jeremyho Davise, který mi přišel jako zdrogovaný židovský týpek, ve výsledku mi děj opravdu zpříjemnil, ač se moc dlouho neohřál. Kristin Scott Thomas je po Anglickém pacientovi nějak předurčena hrát paničky z vyšších vrstev, ale tady to nějak vázne (prostě to není ono, i když samozřejmě velmi dobré) a Sean Penn, který si střihnul amíckýho týpka, je prostě typický ale ne zvlášt dobrý. Prostě Vila na kopci je takový příjemný, oddechový snímek, ve kterém člověk ztěží najde něco víc, chybí vnitřní nepokoj, napětí a tomu taky nahrává velmi nenápadná a nenápaditá režije a podivně ospalé italské reálie. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama