Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

majo25 

všechny recenze uživatele

Novodobý western, v ktorom je už divoký západ ta-tam a kedy sa okrem koní preháňajú aj motorky. Preteky koní a ich rôznorodých jazdcov nie je nejaká originálna téma a v podstate iba kopíruje klasické filmy o dlhosiahlych pretekov v hocičom. Niečo podobné ako film Ohnivý oceán - akurát tam sa vysmievali arabské plnokrvníky z mustanga a tu sa vysmievajú americké mustangy z plnokrvníka. Rozmanité obsadenie môže zaujať, ale nebyť Coburna, nemalo by to tie správne grády. Taká mladá "Murphy Brownová" je slabá a celkom zbytočná. Réžia trochu pokrivkáva - niektoré scény sa neberú v plnej vážnosti, niekedy zbytočné spomalené zábery a ani akcia nie je z tých najkvalitnejších. A to všetko s rozvleklou stopážou. Divák sa ale môže pokochať rozmanitými lokáciami, dobrodružným príbehom a celkovou (newesternovskou) atmosférou. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý dobrodružný snímek o jezdeckém závodu dlouhém 700 mil s velice příjemným hereckým obsazením, Gene Hackman ohromně sympatický klaďas, James Coburn má to správné chlapácké charisma a půvabná Candice Bergenová jako jediná účastnice za něžné pohlaví, k tomu nádherná divoká příroda a krásní koně... Kdo by odolal dynamickému dusotu kopyt, který prověří charaktery a ukáže, zda jde opravdu jen o vítězství a peníze... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Western, kde nejde o streľbu a guľky, ale o kone a vytrvalostné výkony. Takže je to taký skôr športový film so športovými výkonmi a športovým správaním, keď si súperi pomáhajú, a nielen ochranou, ale aj amatérskym ošetrením zubov. To by zdravotné poisťovne nemali vidieť, z akého materiálu a ako lacno sa dá vyrobiť korunka. Okrem whiskey sa vo veľkom požíva heroín a ópium, akoby to boli bežné tabletky na spanie. Inak je film dosť nudný a prehnane dlhý, a nepomohla tomu ani jedna zaujímavá seňorita v sedle. –––– Jaká byla ta kratší cesta? – Dlouhá. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dobrodružný pozdní western na motivy skutečné události. Zavede nás na koňské závody napříč prérií. Po cestě účastníky závodu čeká mnoho nepříjemných překvapení a jen pár z nich ho dokončí. Herecké obsazení je docela slušné. Kdo nakonec závod vyhraje a odnese si slíbenou odměnu? Budou všichni hrát fér? "Jak se to startuje?" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Koni je fuk, kdo vyhraje. A mně taky." Já se tedy přidám, mně to taky bylo celkem jedno. Mě totiž kovbojové Sam s Lukem bavili svým chlapáctvím, svým škádlením, romantikou s prostitutkami i jízdou na splašené sajdkáře. Ovšem kdyby to jednou nějaký právník nezvládl a já bych se kvůli jeho neschopností ocitl za mřížemi, tak bych oba tyto sympaťáky okamžitě vyměnil za seňoritu Jonesovou, protože ta umí osvobozovat nejlépe. Jinak mě tento závod celkem bavil, ale těch prostřihů na běžící koně bylo zbytečně moc a životní traumata závodníků mě tak nějak nezajímala. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • V januári 1976 sa tento film spolu so snímkou Muž v kamióne (1975) premietal v amerických kinách ako dvojprogram. (m.a.t.o.)
  • Priemerná dĺžka jedného záberu je 5,5 sekundy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama