Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u o sedm let staršího válečného filmu Kam orli nelétají, i zde najdeme v titulcích jména scenáristy Alistaira MacLeana a producenta Elliotta Kastnera. A oba snímky jsou si v lecčems podobné, především zaměřením na dobrodružný příběh a dějové zvraty, kterým rozumí a dokáže je vyřešit jenom hlavní postava. Atmosféra v první části mi připomněla Vraždu v Orient Expressu, když ale počet mrtvol začne růst exponenciální řadou, vyšetřovací linie odbočí stranou a začne se bojovat, střílet a zápasit s nožem na život a na smrt. Ve výsledku mi z toho vychází napínavé a odlehčené westernové dobrodružství, které vás postupně vtáhne a nepustí. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je to už léta a v hlavě mi utkvěla scéna s poctivě rozšmelcovanými vagóny při pádu z mostu (dnes by to všechno bylo generováno digitálně) a Bronson při rvačce na střeše rozjetého vlaku (vzpomínka trochu ztrácí punc, když si člověk uvědomí, že to byl dost často dubl) - po nedávném opáčku je jasné, že o moc víc zajímavého tam toho není a že se tím pádem dalo z námětu (a při těch kvalitních možnostech výpravy) vyždímat daleko víc. 60% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Takřka kongeniální spojení westernu a špionážního thrilleru. Je málo vzdálenějších žánrů, než tyto dva, avšak pokud je na skladě vynikající předloha, tvůrci s citem a zápalem pro věc mohou tyto žánry nenásilně spojit v bezchybnou symbiózu. Charles Bronson je zde tajemnější a záhadnější než jindy, přičemž jsem již od začátku očekával, že nebude jen pouhým vězněm. A ač je největší hvězdou bezpochyby on, není jedinou hvězdou filmu. Westernové stars Ben Johnson a Ed Lauter, veterán Richard Crenna či pohledná Charlieho manželka Jill Ireland tu nejsou pouze do počtu a dokážou se ve svých (skvěle napsaných) rolích postavit po jeho bok. Svižný a do samého konce napínavý příběh s několika nepředvídatelnými (!) zvraty, skvělými herci a perfektní hudbou Jerryho Goldsmithe. 90%. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapivá a úspěšná snaha natočit western trochu jinak. Spíš než western mi to připomínalo jednoduchou bondovku, nebo špionážní film, ony nelogičnosti, ve kterých se tady leckteří pro ČSFD typičtí jedinci (jak se píše jinde, klasičtí intoši křížení s vohnouty) tak patlají nezkazí dojem z filmu (byly-li tam vůbec), který jsem viděl třikrát a pokaždé mě potěšil stejně. Už jenom díky vždy skvělému Ch. Bronsonovi a řadě dalších herců na čele s jeho "civilní " manželkou Jill Irelandovou. Napětí a tajemno vydrží až do konce, kdo chce všude hledat logiku, ať si skládá Rubikovu kostku nebo vyplňuje sudoku. Za mě plných 85%... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak byli postupně z přepravy vylučováni lékař, topič, vojáci, reverend a kuchař, začal jsem si říkat, že jestli není vrahem mašinfíra, nikdo to nepřežije.. Solidní akční pasáže (odpojené vagóny, bitka na zasněžené střeše), defilé dřevěných mostů (tzv. „trestle bridge“), na které se pěkně dívá, ale jet bych po nich nechtěl a tajemný Charlie Bronson, který řádí tak, jak ho to kdysi naučil Cheyenne v soupravě pana Choo-Choo. Chvílemi je Griesova krimi-westernová jízda po Idahu napínavá, ale že bych si chtěl na ni někdy znova koupit lístek, to nemohu říct.. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Dej filmu sa odohráva v Nevade, no v skutočnosti sa natáčalo v Idahu. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se na železnici Camas Prairie Railroad. (Marek06)
  • Při souboji na střeše vlaku je poznat, že sníh na střeše vagónu je už částečně ometený nebo rozdupaný (na dalších vagónech v záběru je navátý sníh netknutý). (montywalsh)

Reklama

Reklama