Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď spočiatku trvá, kým sa film rozhýbe a odkryjú sa všetky podstatné karty, ale potom je o príjemný filmový zážitok postarané. Na western nie celkom typická mysteriózna atmosféra, vkusná akcia a aj napätie, ktoré je miestami servírované. Bronson ako takmer vždy skvelý hl. hrdina, aj keď by sa do jeho role hodil niekto mladší. Dobre mu sekundujú Crenna s Johnsonom. Dobre vystavaná zápletka a dejové zvraty sa starajú o to, aby nebola nuda, aj keď niektoré veci by si pýtali dotiahnuť, resp. prepracovať. Napríklad indiáni boli takí nemastní-neslaní. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý, ale aby jsme podobný nervák mohli vůbec zažít, museli bychom do vlaku hlavně nasednout a to v zemi, kde vlakovou dopravu ovládá sexy firma České dráhy, a.s. není až tak lehké. Jako důkaz nechť poslouží tyhle dva příběhy, které se staly v srpnu 2008 a volně tak navazují na předchozí příběhy mnou uveřejněné u filmu Přejezd Kassandra. Praha; Hlavní nádraží; 8:10 - hlášení nádražního rozhlasu : "Vlak do Českých Budějovic bude přistaven na nástupiště číslo 6." 8:13 - Příchod na nástupiště číslo 6. 8:14 - Ověření podle tabule zda vlak skutečně přijede na nástupiště číslo 6. 8:28 - Přeplněný péron nervozně vyhlíží na nástupišti číslo 6 příjezd vlaku do Českých Budějovic. 8:29 - hlášení nádražního rozhlasu : Vlak do Českých Budějovic je připraven z nástupiště číslo 3 k odjezdu, prosím ukončete nástup. Praha; Smíchovské nádraží; 7: 50 - Osobní vlak do Berouna bude připraven k nástupišti číslo 1 /odejzd 8 :00 /. Osobní vlak do Zruče nad Sázavou bude připraven k nástupišti číslo 1 / odjezd 8: 05/ . Rychlík do Plzně bude přistaven k nástupišti číslo 1 / odjezd 8:05 /. Nástupiště číslo 1 bylo během chvíle narvaný k prasknutí . Na dotaz kam jede ten jeden vlak co tam právě stojí odpvěděla výpravčí opravdu s noblesou pravé dámy "Těžko říct a já se tady na to taky můžu vysrat." ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie a určite pozerateľné nielen pre fanúšika westernu, pretože poväčšinu to skôr pripomína dobrodružné krimi a nebyť šerifa a indiánov v závere, tak by som to asi westernom nenazval. Keď sa zamyslím, tak som okrem slávneho Vtedy na západe asi iný western s Bronsonom nevidel, ale aj bez toho môžem tento film určite zaradiť k tomu lepšiemu, čo natočil. 70%. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Atypický western, který jde však kvalitativně velmi dolů v závěrečné, vzhledem k předchozímu průběhu filmu nesmyslně a necitlivě "přewesternované", dvacetiminutovce. Velkými klady jsou především ona často zmiňovaná mysteriózní atmosféra a pochopitelně skvělý Charles Bronson, který tu zpočátku vystupuje v pro něj poněkud nezvyklé roli. Ale stejně jako sovy, ani Bronson není, čím se zdá být. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

S počtem westernů co jsem viděl mě už dokáže nadchnout jen něco hodně originálního, což Breakheartský průsmyk splňuje téměř dokonale. Výborné obsazení v čele s Bronsonem (Crenna, Lauter, Johnson, Durning, Irelandová), ledová pustina a vlak plný vojáků cestuje do pevnosti, kde má být záškrt. Ve skutečnosti... ale ne, to nemá smysl prozrazovat. Každopádně ve vlaku cestuje i pár dalších lidí - zástupce železnice, guvernér s mladou milenkou a taky šerif co veze zločince. A ve vlaku začne někdo vraždit. Kupodivu to spoustu lidí nechává chladným, zatímco právě Bronsonova postava  začíná pátrat. Vraždy jsou brutální, zatrne při nich (pády z obrovských mostů) a někde v půlce mě režisér rozbil dokonalou bouračkou kterou razantně zredukoval počet postav. Taková westernová Vražda v Orient expresu s tím rozdílem, že tohle je thriler s pár akcemi a ne salonní detektivka. Sice ke konci se to překlopí do víceméně tradičního vyústění (kdo, proč) a finále tím jak to hrdinové snadno zvládli je celkem odbyté, ale i tak solidní 4* a western roku 1975. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme možno vidieť aj bojovú scénu vo vlaku medzi Charlesom Bronsonom a bývalým boxerským šampiónom v ťažkej váhe Archiem Mooreom. (m.a.t.o.)
  • Parná lokomotíva, ktorá sa vo filme objavila, patrila spoločnosti Great Western Railway. (m.a.t.o.)
  • Posledný film legendárneho kaskadéra Yakima Canutta. Vo veku 80 rokov ním zavŕšil svoju 55 ročnú kariéru. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama