Reklama

Reklama

Životem těžce zkoušený farmář Charles Bronson je odměřený vůči ostatním. Neumí ani jednat se svým synem. Do života mu vstupuje mladá rančerka, která si nekompromisně jde za svým cílem. Dostávají se tak do sporů s asociací chovatelů dobytka. Situace se vyostřuje a schyluje se k otevřenému boji. (TV Barrandov)

Recenze (8)

Radek273 

všechny recenze uživatele

Nuda na entou!!! Je až neuvěřitelný, do jak unylého blafu se tentokrát nechal Bronson uvrtat. A přitom se dá zároveň říct, že byl asi nejhorší postavou, která tu zahrála! Labilní farmář, který se neumí vyjádřit ani prostým jazykem, poletující z jednoho maléru do dalšího, se snaží zbohatnout na dobytku. Překvapivě se mu to nepovede, a to je konec! Výsměch westernů!!! Celý snímek pak může trumfnout už jen český dabing, to je něco hroznýho! ()

G.Bookwrom odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvních několika minutách jsem si říkal "tenhle film jsem už viděl, ale tam přeci nehraje Bronson, jak je uvedeno v titulcích". Ale najednou se Bronson objevil a já z toho byl "celý paf"!! A tak jsem vzpomínal a pátral až jsem konečně objevil film z roku 1955 s Kirkem Douglasem v hlavní roli - Muž bez hvězdy - který vypráví příběh tuláka, který miluje otevřené pláně a nenávidí ostnatý drát. Nechá se zaměstnat na rozlehlém ranči, jehož majitelka právě přijela z Východu s cílem vydělat velké peníze na úkor sousedních drobných farmářů. No prostě televizní tvůrci "do mrtě" obšlehli scénář jmenovaného filmu a to do takových podrobností, jako, že mladíku na začátku málem vlak přejede ruku, při výskoku z vlaku mu šerif podrazí nohu apod. A navíc do toho vsunuli postavu CH. Bronsona, čímž vytvořili vlastně dva příběhy - boj malých farmářů s rančerkou z východu a neúspěšného farmáře, kterému se v mozku soustavně, aniž by bylo vysvětleno proč, promítá obraz útočícího Chřestýše.  A teď k hodnocení. Za opsání příběhu z roku 1955 žádnou hvězdičku dát nemohu a odpad za idiotskou roli idiotsky jednajícího farmáře Bronsona je až moc vysoké hodnocení ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Strasti a slasti kolem chovu dobytka na tzv. divokém západě v ryze televizním filmu, alespoň u nás, tající jednu tvůrčí zajímavost. Snímek byl poskládán ze záběrů dvou na sobě nesouvisejících, avšak tématem podobných, epizod ´Duel at Shiloh´ a Nobility of Kings´ z televizního westernového seriálu ´The Virginian´ (1962- 71), který se dočkal devíti sezón a ve kterém se vystřídala plejáda hereckých hvězd své doby. Charles Bronson, George Kennedy, Brian Keith a mnoho dalších. Co chtít víc. Aby to všechno do sebe sedělo, scény byly samozřejmě dle potřeby patřičně upraveny a nedá se říct, že by se to nepovedlo. Po shlédnutí oněch epizod by byl s největší pravděpodobností dojem jiný. Charles Bronson je krapet v netypické roli daného žánru, který charakterově sice ctí své zásady a představy, ale neúspěšný a pro své okolí značně depresivní. Pro svého dospívajícího syna se snaží být vzorem, chce, aby ve farmaření pokračoval, ale zatím v něm nemá pro farmářskou práci důvěru. A to se osudově blíží katastrofa. Televizní dramatizace je očekávaně poklidná a kromě několika málo pěstních soubojů se nějaké akci nelze dočkat. Naprosto nenáročný odpočinkový film spíše působící jako z nouze ctnost. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Pro mě nečekaně dobrý western-drama. V hlavní roli Bronson, ale příběh není jen o něm. Hodně se mi tady líbil Brian Keith. Je jako dělaný do westernu a taky ostatní, Kennedy, Cobb, James Drury, Lois Nettleton, atd, hrají kvalitně. Slušně natočený film, cítit z toho vyzrálost. Není tady jedna jediná odfláknutá minuta. Televizní produkce proto, protože příběh je poskládán z části úspěšného seriálu Virginian, The (1962-71), kde hráli předtím snad všichni z tohoto filmu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama