Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální drama debutujícího režiséra Dana Harrise zobrazuje jeden rok ze života typické rodiny z americké vyšší střední třídy. Scénář filmu Imaginární hrdinové zaujal režiséra Bryana Singera natolik, že Harrisovi nabídl napsat scénář k pokračování úspěšné blockbusterové série X-Men. Snímek Imaginární hrdinové podobně jako filmy Ledová bouře (r. Ang Lee) nebo Obyčejní lidé (r. Robert Redford) zobrazuje prostředí vyšší střední třídy s mnoha jeho pokryteckými nároky, přetvářkou a pozlátkem, jehož obětí se stávají především děti. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Když někdo něco strašně nenávidí a nezáleží jak je v tom dobrý, nemůže očekávat, že ho někdo pochopí“. Sebevražda staršího syna (zidealizovaný oblíbenec hlavy rodiny) . „ byl mým synem, jediným členem téhle rodiny, který za něco stál“. Odcizení dcery, někdo šikanuje mladšího syna, kvůli dávné nevěře zničené vztahy se sousedy. K tomu kruté pravdy, které jsou zde pronášeny v těch nejvšednějších situacích a o to víc bolí. Vynikající herecké výkony, ale především naprosto úžasná Sigourney v roli ženy, která se pokouší slepit něco, co sotva drží pohromadě. V jedné ruce zapálená cigareta a v druhé joint i tak může vypadat její chvilkový pokus o útěk z reality „ Zažili jsme tragedii, ale dostaneme se z toho“. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Dramat, jejichž středobodem je ztráta blízké osoby a pozvolné vyrovnávání se s touto skutečností je nejspíš tolik jako hub po dešti, tento film vyzvedávají nad průměr sympatičtí, výborní herci, uvěřitelné postavy, vedoucí zajímavé dialogy o smyslu života a také občasné vtipné situace, které mě upřímně rozesmály. Přesto bych se zdráhala označit to jako komedii, celkové vyznění snímku je vlastně dost smutné, o sebevraždě se tu naprosto otevřeně mluví jako o přijatelném východisku z neuspokojivého života a film postupně poodkrývá i další kontroverzní témata. To je ostatně jedna z mála vad na kráse, tohoto sympatického nezávislého snímečku, na relativně malém prostoru je tu nastíněno až příliš velké množství problémů. A taky mě mrzí, že více nevyužili nesporného talentu Michelle Williams, která je tu spíše do počtu. ()

Reklama

Falcor 

všechny recenze uživatele

Rodinná tragédie, skrývané skřípání zuby, hořké mlčení, nešťastná neschopnost, krátkodobé útěky i útěchy od zodpovědnosti, však toliko v mantinelech normální šedosti světa, obarvené maximálně alkoholovým či jointovým opojením, a to ještě velmi omezeným, sympatickým především tím, že užívaným i silnou maminou (výborná Sigourney, symbol hereckého mateřství nejen u rasy lidské), jediným fungujícím pojivem a vírou v udržení ohně rodinného krbu. A krutá pravda, že láska může být nádhernou jiskrou k zažehnutí rodinného ohniště, však udržování jeho vyžaduje !většinou! již jen krutých kompromisů a pevných nervů. ... Komedii jsem v tomto reálném pohledu na možné vyčpění svatebních zaslepených slibů nějak nepoznal, ale bezchybné civilní pojetí (film ničím ohromující, ale vše sedělo a pasovalo přesně do očí, do uší, potažmo pd kůži) a výkony zúčastněných (vévodila, samozřejmě, výtečná mamina) mi to dokonale vynahradily. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vzťahová konverzovačka, ktorá z priemeru vystupuje k vrcholku len mierne, aj to len vďaka Sigourney a Jeffovi a poslednej skvelej polhodinke. Pokus o odľahčenie nevyšiel, prvky komédie sa úplne strácajú, jednoducho 'American Beauty' bude tažko niekedy prekonaná. To mohli radšej ostať pri poriadnom zdramatizovaní, podobnému v závere, ktoré by filmu slušalo oveľa viac. 70%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Značku Ripley už Sigourney Weaver těžko odpará, nicméně je potěšující vidět, jak moc je dobrá coby matka, která právě přišla o dítě a začíná tušit, že smrt syna nemusí být ztrátou poslední. A nejen ona. Každý si svou tichou bolest nese sám a to je právě TO, že SÁM. Nenápadný, citlivý film, velmi vkusně natočený, bez patosu, s hereckými výkony, že si říkáte, kde se to třeba v Jeffu Danielsovi vzalo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Americké kabaretní duo Kiki a Herb (Justin Bond a Kenny Mellman) si ve filmu zahráli malé cameo na vánočním večírku u sousedů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Chatham, Glen Ridge, Montclair, Newark nebo West Paterson. Dále se natáčelo také v Los Angeles nebo New Yorku. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru v květnu 2004 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)

Reklama

Reklama