Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování slavného filmu Cena za něžnost o rodinných starostech a jiných katastrofách. Aurora by už dávno mohla odpočívat, štrikovat svetry nebo šály, chodit do babských klubů a nadávat na technický pokrok, kterému už asi nikdy nepřivykne. Místo toho se na ni hrne jedna katastrofa za druhou. Nepřátelé kují pikle, přátelé jí chtějí pořád dokazovat, že jsou ti z nejpřátelštějších. Potomci vyvádějí samá alotria a lidé, kteří Auroru celá léta obklopovali, zvedli kotvy a začali měnit životní styl. A navíc je tu ještě doktor, který na stará kolena začal dělat Auroře návrhy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Gary 

všechny recenze uživatele

Bože Bože.Cena za něžnost byla krásný film, na který je dodnes radost pohledět.O Večernici se to už říct nedá.Film ztratil šťávu.Už je to vlastně jen slzopudný sentimentální důchodcovský film.Ale ten Nicholson :) Mohl si tam s tou(standartně dobrou) Shirley povídat déle a film mohl dopadnout líp.Zdá se mi, že tady ti lidé už jenom umírají.A místo, aby Aurořin osud, nebudu prozrazovat jaký, dotáhly pěkně a do absolutního "slz finále", podivně ho přerušili a potom zase pokračovali.No zkrátka hlavně pro důchodce a sentimentály, kteří nezapomenou.Doufám, že neudělají pokračování Kometa. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemá to hloubku "Ceny za něžnost", ale není to zase tak špatné pokračování, jak tady někteří diskutující naznačují. Vcelku příjemný film, místy úsměvný, místy smutný, Jack Nicholson se v něm mohl objevit na delší dobu:-). Možná je na tenhle snímek zapotřebí mít tu správnou náladu a správnou společnost ke sledování - já měla obojí. 75% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování vynikajícího snímku Cena za něžnost se svému "prvnímu dílu" ani zdaleko nepřiblížilo a zařadilo se mezi jen lehce nadprůměrné snímky. Je to škoda, ambice byly, herecké obsazení je velmi slušné a námět taky nevypadá zle. Horší je to s vlastním scénářem, ten není dopracovaný a nedovoluje hercům, aby ze sebe vydali vše. Je to trochu škoda, nicméně zatratit tento film se neodvážím už z úcty k Shirley McLaineové, která je vynikající herečka. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Film "The Evening Star" z roku 1996 je americké komediální drama, které je pokračováním úspěšného filmu "Terms of Endearment" z roku 1983. Režie se ujal Robert Harling a ve filmu hrají takové hvězdy jako Shirley MacLaine, reprízující svou roli z prvního filmu, a Juliette Lewis, Miranda Richardson, Bill Paxton a Ben Johnson. "The Evening Star" se zaměřuje na postavu Aurory Greenway, kterou hraje Shirley MacLaine, a její vztahy s rodinou a přáteli po smrti její dcery (hrané Debra Winger v "Terms of Endearment"). Film sleduje Auroru, jak se snaží vyrovnat se ztrátou, udržet rodinné vztahy a hledat lásku a smysl ve svém životě. Film byl přijat smíšeně jak kritiky, tak diváky. Shirley MacLaine byla chválena za svůj výkon, ale film jako celek nebyl považován za tak silný jako jeho předchůdce. Kritiky byly směřovány především na scénář a režii, které podle některých recenzentů nedosahovaly kvality a emocionální hloubky prvního filmu. I přes tyto smíšené reakce, "The Evening Star" nabízí zajímavý pohled na pokračující život Aurory Greenway a umožňuje divákům znovu se spojit s postavou, která byla původně představena v "Terms of Endearment". Film může být obzvláště zajímavý pro ty, kteří ocenili první film a chtějí vidět další rozvoj těchto milovaných postav. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Nevím jak Vás,ale mě film oslovil. A pár vět mi utkvělo v hlavě. Střídá se tady vážné téma s vtipnými okamžiky. Shirley je krásně milující, láskyplná a zároveň ostrá holka. Má vše pod kontrolou a co nemá to ji zneklidňuje a posunuje dále. Je tvrdohlavý osel a trpělivý hráč. Za své blízké chce i dýchat. Téměř žít jejich životy. Zato ji nenávidíte, ale když Vám teče do bot je tou jedinou osobou, ke které se uchýlíte. Je tady nádherně vykreslen boj Aurory a její sestry o lásku dětí....tomu jsem se musela zasmát.....protože to bylo zahráno opravdu věrohodně. Film se mi opravdu líbil a na konci, jsem musela dělat, že se urputně koukám do okna, ať náhodou neupustím, před známýma slzu. :-)) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Herec Mackenzie Astin měl během natáčení automobilovou nehodu a přišel o část ucha. Aby byla zachována kontinuita natáčen,í byla mu přidělána ušní protéza. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Hustonu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama