Reklama

Reklama

Valentýn

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Argentinsko-holandský film, který natočil režisér Alejandro Agresti, vypráví o devítiletém chlapci Valentinovi, který žije se svou ovdovělou babičkou v Buenos Aires na konci 60. let. Chlapec by se chtěl znovu setkat s maminkou, která opustila hrubého otce. Ten teď žije v jiném městě a je příliš zaujatý atraktivní milenkou, než aby si udělal na syna čas. Valentin postrádá kamarády svého věku a hledá náhražku za rodiče v učiteli hudby Rufovi a půvabné Leticii, která bývala přítelkyní jeho otce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Peť@n 

všechny recenze uživatele

No sice nejde o žádný filmový skvost, ale rozhodně sem se u filmu nenudil..Je to tak na jedno pohodové skouknutí a pak s klidem zapomenout... ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Valentýn je milý, skromný a komorní film nazíraný optikou hlavního hrdiny - malého šilhavého chlapce - Valentýna. Pokud se někomu líbila dílka jako Zloděj dětí (Il Ladro Di Bambino) či Hlavní Nádraží (Central Do Brasil), bude vrnět blahem i u tohoto. Na rozdíl od těch dvou předešlých filmů je Valentýn o trochu méně temný a občas svou hravostí poukazuje na Felliniho Amarcord. Každopádně je to film postavený na hereckých výkonech Rodriga Noya a Carmen Maura. Jejich souhra je až dojemná. Nadhled, občasné pomrkávání na diváka a hlavně trocha hřejivé lidskosti je něco, co se v dnešní kinematografii nevidí moc často, tak proto těch 5 hvězdiček. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Buenos Aires na konci 60. let. Očima devítiletého Valentina žijícího se svou babičkou pozorujeme jeho okolí, jeho přátele, dozvídáme se o jeho snech. Kromě laskavého pohledu (a komentáře) hlavního hrdiny se tu však řeší závažnější témata, jako jsou problémy v rodině a antisemitismus. Vedle poutavé práce s kamerou zaujme použití voice-over komentáře a místy i sebeuvědomování si filmu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama