Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není už jako zamlada, ale pořád umí být nebezpečný... Ralph Thorson, přezdívaný Taťka, se živí tím, že loví kriminálníky, kteří porušili podmínky kauce. Je už trochu starý na to, aby se za mladými delikventy honil po ulicích, ale naštěstí má natolik silnou autoritu, že si s darebáky poradí bez větších problémů. Na rodinný život stále nepomýšlí, i když jeho přítelkyně Dotty má krátce před porodem. Ralph nechce, aby na něm byla Dotty závislá, protože jeho povolání je někdy přece jen nebezpečné. Ve skutečnosti je to však mnohem horší, než si Ralph myslí. Vyhlédl si ho totiž zabiják Mason, kterého kdysi Ralph odvedl do vězení. A ten je rozhodnutý, že se Ralphovi za každou cenu pomstí… Film režiséra Buzze Kulika vznikl v roce 1980 na motivy života skutečného lovce lidí Ralpha Thorsona. Snímek se stal posledním ve filmografii předčasně zemřelého Stevea McQueena. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Spíše než akční thriller mi to přišlo jako skvělá kriminální komedie, která příjemně ubýhala, bavila a akční scény (připadalo mi, že to pan McQueen dělá vše bez kaskadéra) stály zato-hlavně jízda nadzemce. I když některý věci tam byly divný a nevysvětlený, byla jsem napjatá až do konce a čekala cokoliv. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Největší chybou filmu je, že si tvůrci zřejmě neujasnili, zda budou točit komedii, nebo vážný film. První hodina vypadá jasně na komedii, nebo alespoň na nadsazený ujetý akčňák typu "Konec rozkvětu" (scéna s kombajnem je ta nejlepší). Ovšem to by do druhé půle nesměly být naroubovány smrtelně vážné scény typu kamarád policista zhřešil a spáchal sebevraždu, únos nadzemky připomínající "Strach na městem" (mimochodem hlavní postava mi silně evokovala Belmonda) či závěrečná akce ve škole bez nadsázky, natvdo. Navíc hlavní záporák je otřesnej a nechtěně směšnej. Vznikl tak podivný slepenec, kde jednotlivé protikladné scény působí značně nesourodě. Eli Wallach má zajímavou, ale brutálně nevyužitou roli a westernová legenda Ben Johnson jakbysmet. Steve McQueen navzdory svému věku a stavu sice zazářil, ovšem v mých očích zůstane jeho labutí písní raději "Tom Horn", natočený v témž roce. 50%. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

...jen škoda, že rakovina zasáhla dřív, než řekl své poslední slovo k herectví....to by mohlo být plno skvělých dalších snímků.....myslím, že se jedná o jednoho z nejlepších!!!! amerických herců minulosti....! Toto je jeho poslední velká příležitost, uznám, že ne zrovna náročný scénář, ale o to více lidský příběh se zde odehrává.. obyčejný muž s nastávající rodinou se snaží protlouct životem tak, že chytá zlosyny po celých USA.. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen je borec, což o to, ale Lovec bůhvíjaké terno není. A vzhledem k tomu, že to byl Stevův poslední film, tak by si zasloužil mnohem lepší rozloučení. Snímek působí rozkouskovaným dojmem, kde jednotlivé scénky samy o sobě jsou velmi dobré (bitka na molu, kombajn, závěrečná konfrontace), leč jejich spojení do celovečerního filmu působí velmi násilně a moc nefunguje. Škoda. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Akční? Thriller? Ušlo mi něco? Bála jsem se v jedné jediné scéně, a to když ten zlý hoša šeptá za dveřmi. Většinu času jsem si kladla otázku, na co se to dívám. Z úcty ke Stevovi jsem vydržela do závěrečných titulků, a i když jsem u nich už byla stejně vyhořelá jako hlavní postava, nelitovala jsem. Steve podpírá zoufalý scénář a zmatenou režii ze všech sil a do kaskadérských kousků jde naplno - nemoci navzdory. Taková profesionalita se jen tak nevidí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Skutečný Ralph Thorson, kterého ve filmu ztvárnil Steve McQueen, byl zabit bombou v autě v roce 1994. (Karlos80)
  • Sám Steve McQueen přišel navzdory výborným závodním schopnostem s myšlenkou, že jeho postava Papa Thorson bude příšerný řidič. (žvanimírek)
  • Hračky, které opravuje a sbírá hlavní postava Ralph Thorson (Steve McQueen), patří samotnému herci. (J.A.K.)

Reklama

Reklama