Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 310)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

To ma asi trestá fakt samotný duch filmového sveta, že posledný rok sa pozerám v 95% na silne hodnotené filmy. Predvčerom som zažil úplný šok vzkrze Speed Racera, kde ma ubíjala farebnosť a blbosť. A já nepoučiteľný som si pustil práve tento kus! Ješššiš Maria ako som si mohol vybrať po sebe práve tieto gíčovitosti? No čo už, bolo to ešte stále lepšie, Depp je proste špička, ale Burton ma dajak veľmi nepotešil. Možno nabudúce. (Ajkeď sa priznám, že odteraz sa trochu budem báť...) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neznám starší verzi a neznám ani Dahlovu knihu. A jak to vidím já, znát Burtonovu verzi je vším, co člověk v otázce továren na čokoládu potřebuje ke štěstí:) Vizuální i vypravěčský styl vyšponovaný na nejzazší míru únosnosti, barevný až kýčovitý nápor na smysly, příšerné postavičky dětí (není divu, že se Willymu tak hnusí;)) a zcela a naprosto brutální kompozice Dannyho Elfmana na čele s texty písní a tanečními kreacemi umpalumpů. Plus samozřejmě kýbl vtipů navrch...space odyssey a cvičené veverky ať mluví za všechny. 90% a výborný český dabing a dílo překladatelské v ceně výrobku. Bravo. PS: Jak to ta Helena Bonham Carterová dělá, že čím hůř má vypadat, tím víc jí to sekne?:) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tahle Burtonovka se mi moc nelíbila, také je dost atypická. Burtonův styl je ponurý, což tenhle film není. Smekám ale před Deppem, který vystřihl podivína jedna radost. I když čokoládu miluju, provedení továrny na čokoládu bylo až moc na efekt, na tenhle film až moc nereálné. Štvaly mne také písničky těch pidimužíků.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Depp jako podivín s bledým make-upem je opět zde. Pokud jste závislí na čokoládě nebo filmech Burtona opakované sledování tohoto barvami hýřícího cukrkandlu vás alespoň z jednoho vyléčí. Dle mého názoru hodně přeceňovaný film a navíc přece nemůžu schvalovat násilí na dětech (ač jsou to spratci sebevětší) prováděné karamelovým sadistou Willy Wonkou.. Je mi líto, temnější Burton se rozplývá na jazyku líp. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Wonka's Welcome Song ,2. Augustus Gloop ,3. Violet Beauregarde ,4. Veruca Salt ,5. Mike Teavee ,6. Main Titles ,7. Wonka's First Shop ,8. The Indian Palace ,9. Wheels in Motion ,10. Charlie's Birthday Bar ,11. The Golden Ticket/Factory ,12. Chocolate Explorers ,13. Loompa Land ,14. The Boat Arrives ,15. The River Cruise ,16. First Candy ,17. Up and Out ,18. The River Cruise - Part 2 ,19. Charlie Declines ,20. Finale , ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Stroj, ktorý vyrába žuvačky, bol v skutočnosti stroj na výrobu cukríkov. (Raccoon.city)
  • Tim Burton sa snažil vyhýbať prílišnému používaniu digitálnych efektov, pretože chcel aby sa herci lepšie vžili do reálneho prostredia. Z tohto dôvodu boli tvorcovia nútení vytvoriť obrovské rekvizity a modely. (Greenpeacak)
  • Johnny Depp (Willy Wonka) priznal, že nemá rád chuť kvalitnej čokolády, radšej dáva prednosť lacnej, ktorá sa používa na výrobu veľkonočných zajacov. (Raccoon.city)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama