Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 310)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na Tima Burtona je vždycky spoleh, kdykoliv něco natočí, tak to stojí za to. A i tentokrát potvrdil, že je to filmařskej machr. Sice jsem původního karlíka neviděl, ale zpracování Tima Burtona se mi hodně líbilo, i když je u Burtona pokaždý hodně stejný. A to, že nejdřív používá takovou temnou atmosféru a pak do toho vloží prozářenej příběh plný barev a kontrastů a hudba je taky pořád stejná nebo aspoň podobná, ale když je to všechno dokonale zpracovaný, tak to vůbec nevadí a nakonec si to už ani moc neuvědomujete. Asi nejvěvětší výhrou Burtona bylo angažování Johnnyho Deppa, v jeho podání byl Willy Wonka téměř dokonalý a když se pak přibrali výborně vybraný děti, který se do své role skvěle hodily, ať už vzhledově nebo svým chováním, tak i obsazením se dá nazvat dokonalým. Jedinej kdo byl tak trošku mimo byl Karlík, ten byl na muj vkus až moc hodnej a Burton po celou dobu filmu pořád divákovi předhazuje, jak neni ani trochu zkaženej, jak je upřímnej a to až moc okatě. Jinak k tomu už moc výtek nemam a i když se mi to na plných 5* nezdálo, tak za několik hodně povedených scén, dokonalýho Deppa a za kruťáky Oompa Loompa je dám ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kam se na tento film hrabe originál. Samozřejmě drzost nemá obdoby a to je možná jeden z hlavních rozdílů mezi přespříliš přeslazeným originálem. Johnny Depp samozřejmě tomu všemu dodává na geniálnosti. Ačkoliv to se dalo čekat. Hraje si s divákem, jako myš s kočkou a podporováno fantastickým hudebním podtextem Dannyho Elfmana vše vypadá na klasickou Burtonovku a taky tomu tak je. Nevím jak je to možná, ale právě Tim Burton tu atmosféru má jedinečnou a geniální. Tak jako má David Lynch punc deprese a nechápavosti. Tim Burton má copyright na zvláštnost a temnotu podporovanou špetkou legrace zamíchanou v kotli plném síly postav, které jsou napsané naprosto bravůrně, praštěně a chytlavě. Tento film, ale je přecijenom trochu více dětský a pro děti než, aby se v něm objevilo více mystičnosti a duchařství, ale na druhou stranu to vůbec nevadí. Beztak je toto film, který se mu opět a naprosto dokonale vydařil. Takže je to vlastně jedno. --- Všechno v téhle místnosti je k jídlu. Dokonce i já jsem k jídlu, ale tomu se říká kanibalismus a většina společností to odsuzuje. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem z toho byl hotový. Neznal jsem nějakého Tima Burtona a jeho divnostyl. Naopak mi to přišlo velmi milé a hodně pro děti. Musím se dokonce přiznat, že pro mě byl Johnny Depp spíše Willy Wonka než Jack Sparrow. Až nyní chápu tu Burtonovskou prozíravost a smysl pro detail. A i tak dlouhé době mě to stále baví jako celek. Btw : ta narážka na 2001? Až po letech jsem to docenil! Ach jo :D ... 90% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ niekto vyčítal Veľkej rybe jej „neburtonskosť“, tak v prípade Karlíka to vôbec nehrozí. Burtonova pečiatka búcha po filmových okienkach od prvého do posledného záberu. Či ide o dizajn stavieb (na pokrivené domy si Burton môže požiadať o trademark), farebnosť scén alebo výber hercov, ktorí sú neobyčajne burtonovsky škaredí a zároveň neuveriteľne sympatickí. Kto iný „skrášli“ Helenu Bonham Carter žltými zubami a Johnny Deppa zas umelými belostnými tesákmi. Na čom som sa veľmi bavil bolo aj to, že polovica detí vyzerá ako vzor árijcov, tie modré oči sú skrátka neprehliadnuteľné. Musím takisto pochváliť ako sa Burton (i deti) popasovali s jednotlivými charaktermi postáv, ktoré sú úžasne uletené, skrátka povedané , pri ich predstavovaní som sa od smiechu temer váľaľ pod sedadlom. Karlík je skrátka film s veľkým F, ktorý nepokazil ani dabing (Hogun, môžeš ľutovať :-) ) na ktorom nenachádzam jedinú jednu chybu. Johnny Depp v jednom rozhovore povedal, že ho nezaujíma ako film ohodnotia kritici, ale ako ho ohodnotia jeho vlastné deti. Myslím, že deti budú z jeho šibnutej kreácie úplne nadšené, takže môže byť spokojný. Tim Burton zas v jednom rozhovore povedal, že po karlíkovi má chuť natočiť horor alebo poriadne porno....každopádne ktorúkoľvek z týchto možností budem očakávať s nadšením. Kto má naozaj rád film, nemôže tomuto filmu dať iné ako absolútne hodnotenie. 10/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechcem mať z dcéry čučoriedku.“ – „Veď z nej urobte kompót.“ Fantázii sa medze nekladú alebo znova nastal čas, aby sa stretli rozprávkári Tim Burton a Johnny Depp, dvaja muži, ktorí boli po väčšinu svojho života chlapcami. Vodopády čokolády, burácajúce muzikálové vystúpenia (založia vo vás iskru), Umpa-Lumpovia (Deep Roy!), zubár (Christopher Lee), mama (znesiteľná Helena Bonham Carter) a ponaučenie o sile rodiny. Zopár ústupkov voči knižnej predlohe (škriatkovia získali hororový nádych, deti nesprevádza žiadny dospelý) bolo k veci a Johnny Depp je ako "pán Bonbón" fenomenálny. Bavilo ma to oveľa viac, ako (inak pekná a príjemne krátka) Dahlova knižka (vyšla aj v slovenčine s reklamou na Orion priamo na obale wtf). Kino Považan NMnV 2005 ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Zlatý lístok z filmu ponúkal špecializovaný londýnsky obchod s rekvizitami na začiatku roka 2015 za 22 800 amerických dolárov.
    (kacer4)
  • Willy Wonka (Johnny Depp) říká Augustovi (Philip Wiegratz), který se nahýbá nad čokoládovou řekou, že se jeho řeky nesmí dotknout lidská ruka, ale Umpalumpové ní mohou dokonce i plavat. Ale když se Mike Telekuk (Jordan Fry) díval na Umpalumpy a zeptal se: „A jsou to vůbec lidi?“, Wonka odpověděl: „Ovšemže to jsou lidé.“ (holyterry)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama