Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 308)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tahle Burtonovka se mi moc nelíbila, také je dost atypická. Burtonův styl je ponurý, což tenhle film není. Smekám ale před Deppem, který vystřihl podivína jedna radost. I když čokoládu miluju, provedení továrny na čokoládu bylo až moc na efekt, na tenhle film až moc nereálné. Štvaly mne také písničky těch pidimužíků.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

K čokoládě mám vyloženě kladný vztah, ale za šunku od kosti, smažák a hranolky bych ji rozhodně nevyměnil. V tomto snímku však figuruje pouze čokoláda, jejíž chuti šéfuje hláškující úleťák Willy Wonka a ten je skutečně vynikající. Sestava výherních fracků ve mně však probudila dosud skryté sadistické choutky i touhy po škodolibém konci. Sice jsem ho nedostal, ale bavil jsem se velmi slušně. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tim Burton dokázal vykouzlit parádní film s výchovným podtextem, Johnny Depp sehrál další ze svých okouzlujících bizarních rolí. Karlík a továrna na čokoládu si bezpochyby najde své místo ve Vašich srdcích díky skvělému vizuálnímu zpracování, maličkatým Oompa Loompům(masově naklonovaný Deep Roy), vycvičeným veverkám a především vypravěčskému stylu. Freddie Highmore svůj talent ukázal už ve Finding Neverland a zde ho jenom potvrdil. Film své kouzlo neztratí ani lehce klišovitým závěrem, suveréním způsobem útočí na Vaše city a nedá tak na sebe zapomenout. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/475 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Trio Burton - Elfman - Depp dělá z tohoto snímku neotřelou typicky "burtonovsky" ujetou podívanou. Je to rodinný film, u kterého se ale směje spíše dospělá část publika, jelikož to Tim pojal... Prostě po svém. Jeden šílený nápad stíhá druhý, totální stylizace, k tomu Depp se svou kreací Wonky kdesi na pomezí Michaela Jacksona a Marylina Mansona a to vše doprovázeno naprosto ulítlou hudební složkou Danny Elfmana. Děj tu v zásadě není, je to spíše road-movie po pohádkové továrně kde krom Deppa, který na sebe strhává celou pozornost stojí za zmínku snad již jen Christopher Lee. Ostatní mají téměř nulový prostor a o to více potěší, že všechny dětské party jsou zvládnuté v pohodě a neotravují. To celé semtam "oslazené" bonbónkem typy geniální parodie na Vesmírnou odysseu. ♫ Hodnocení písničkového OST: 4/5 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Čokoládová fantázia za hranicami fantázie, či už detskej alebo dospeláckej. Na začiatku mi behal mráz po chrbte. Rozprávkové výmysly miešané s futuristickými, pán Dahl mal skvelú hlavu a Tim Burton má zase talent na skvelú atmosféru. Pozerá sa to veľmi príjemne, osudy záporných hrdinov prinášajú zadosťučinenie a človek dostáva strašnú chuť na čokoládu - a ak ste ešte neprišli o ten kúsok dieťaťa v sebe, určite si počas filmu predstavíte, aké by to bolo, keby taká extra dobrá čokoláda pána Wonky skutočne existovala a mohli sme ju ochutnať. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Stroj, ktorý vyrába žuvačky, bol v skutočnosti stroj na výrobu cukríkov. (Raccoon.city)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama