Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 310)

novoten 

všechny recenze uživatele

Tam, kde se plní všechna sladká přání, tam, kde parta malých stvoření zpěvem glosuje vaše nevydařené loompárny, tam, kde je slovo rodina takovým malým zaříkadlem.. Tam na vás čeká jeden kouzelně tajemný mistr cukrátek, kterému budete připadat divní, ať se budete snažit jakkoli. Jenže ta návštěva za to stojí. Tak buďte rádi, že žádný kupón hledat nemusíte a pojďte se po tom vodopádu svézt taky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechcem mať z dcéry čučoriedku.“ – „Veď z nej urobte kompót.“ Fantázii sa medze nekladú alebo znova nastal čas, aby sa stretli rozprávkári Tim Burton a Johnny Depp, dvaja muži, ktorí boli po väčšinu svojho života chlapcami. Vodopády čokolády, burácajúce muzikálové vystúpenia (založia vo vás iskru), Umpa-Lumpovia (Deep Roy!), zubár (Christopher Lee), mama (znesiteľná Helena Bonham Carter) a ponaučenie o sile rodiny. Zopár ústupkov voči knižnej predlohe (škriatkovia získali hororový nádych, deti nesprevádza žiadny dospelý) bolo k veci a Johnny Depp je ako "pán Bonbón" fenomenálny. Bavilo ma to oveľa viac, ako (inak pekná a príjemne krátka) Dahlova knižka (vyšla aj v slovenčine s reklamou na Orion priamo na obale wtf). Kino Považan NMnV 2005 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi vynikajici film od Burtona. Prislo mi, ze narozdil od Burtonovych ostatnich filmu je tenhle urcen jen pro pobaveni a nema cenu v nem hledat nejaky hlubsi smysl, i kdyz tu jsou nastinene nejake veci jako dulezitost rodiny a ze zlobivy deti budou potrestany. Samotny herci jsou vybrany perfektne, hlavne Karlikova rodinka, kluk Gdoule, Oompa Loompove v dokonalejch obleckach a vynikajici Johnny Depp, kterej vypada jako neco mezi Amelii, Draculou a pedofilem a ma skvely hlasky. Film je predevsim komedie, ale najdeme tu i nejaky ten drsnejsi humor a temnejsi pasaze jak je u Burtona zvykem, i kdyz toho tam neni tolik, protoze to je precejen podle detske knizky. Hodne se mi libila hudba a hlavne pisnicky Oompa Loompu ty fakt nemeli chybu. Ale i ostatni slozky jsou vyborny, kamera, triky, spousta vynikajicich scen, kdy se bud smejete nebo zirate co za uchylnost to Burton vymyslel, proste me nenapada co filmu vytknout. Mozna snad jen to, ze od zacatku do konce nam Burton predklada, jak je Karlik strasne hodnej a nevinnej, misty mi lez na nervy. Cekal jsem, ze mi bude vadit dabing, ale kupodivu me to nijak zvlast nestvalo, i kdyz v originale to musi bejt samozrejme lepsi. Tak po shlednuti originalni verze musim rict, ze jak jsem cekal, byla lepsi, ale tohle je jeden z mala pripadu, kdy i dabing je v porovnani s originalem na velmi slusne urovni. Proste dalsi z Burtonovo vynikajicich filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $206,459,076Tržby Celosvetovo $474,968,763║ Uletené to je a dosť ale skutočné čaro príbehu príde až samým záverom, ostatok je na vážkach znesiteľnosti a zábavnosti, takže len priemer. /videl v kine: 55%/ ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Znáte to, jak to obvykle dopadá, když vás někdo do filmu hecuje a půlka filmového národa se nebaví o ničem jiném než o úžasném Burtonovi?! To se pak v člověku všechno šprajcne a z představy, že by měl patřit do jednoho šiku s těmi oblouzněnými, naskakuje vyrážka. Takhle jsem to měla já, šla jsem do Karlíka s lehkým despektem (i když recept na nadšení to samozřejmě automaticky není) a s povytaženými drápky čekala na fiasko. To se ale nekonalo, protože jsem byla z filmu ještě vykulenější než miloučký, ušatý Karlík a jeho řízek děda z továrny. Asi nejvíc mě překvapilo, že film je strašně vtipný. Hlášky stařečků v posteli, cukrátko pro rockery, atak veverek, zkrátka cynik Wonka i Burton si mě získali a už v "tom" jedu taky, ach jo. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Scény, ktoré sa natáčali vo Veľkej Británii, komplikovali tamojšie zákony, ktoré deťom dovoľovali pracovať maximálne štyri a pol hodiny denne. (Greenpeacak)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama