Reklama

Reklama

Recenze (5)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se nečekaně smál... hlavní zlosyn je niemand k pohledání a konečné přestřelky, kdy se hrdina vynořuje zpoza keřů, jsou opravdu k popukání... ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Manželé Paul a Lisa Martinovi brání svůj zlatý důl před útokem banditů. Po boji zůstane Paul zaklíněn pod vozem a Lisa jede vyhledat pomoc do zapadlé díry jménem Nido de Aguila (Orlí hnízdo). Tady přemluví bývalého armádního poručíka Joea Collinse, aby s ní a s několika místními vyvrhely jel manželovi na pomoc. To si aspoň má Lisa myslet... Jde o jedno z mnoha zapomenutých špaget. Co jej ale od ostatních odlišuje, je poněkud větší důraz na ženské postavy (v obou dvou smyslech). Hlavní hrdinka je sice idiot, ale díky za ní. Filmu bohužel ubližuje ospalá režie a ne úplně dotažený scénář. Zrovna postava notně zbloudilého kazatele Rileyho si o víc prostoru vyloženě říkala. Naopak musím pochválit absenci humoru a charaktery některých postav, z nichž jsem vyloženě cítil, že bych k nim nechtěl stát zády. Je tu vynikající scéna s mexickou prostitutkou hrající na kytaru místní "smetánce" a potěšila mě i tuplovaně dlouhá závěrečná přestřelka. Ani omylem nejde o žádné veledílo, spíš se v něm mísí naivita starých amerických a německých dobrodružných filmů, ale začínají-li se někomu zajídat zástupy béčkových variací na příběhy mstitelů beze jmen, může udělat i mnohem hůř, než sáhnout právě po tomhle filmu. P.S.: Reklamní slogan nemá chybu - They Followed Her For The Gold And Her Body... They Didn't Get The Gold! ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Mladá žena v kalhotech a vysokých kozačkách, neumí to nijak moc se zbraní, je naplněna ideály a má zcela zkreslené představy o krutém světě kolem, je totálně praštěná, má však jednu podstatnou věc, a tou je manžel Piero Lulli zavalený neodvalitelným náklaďákem (k této okolnosti došlo, když se bavil vrhem dynamitovými válečky bez vědomí, že by se mu na hlavu mohla sesypat skála). Piero, zjišťujíce, že jeho role nebude z největších ni nejveselejších, si ze své tragické situace nic nedělá a s dobrou whiskey čeká na pomoc, pro níž pošle obětavou manželku doprovázeje ji dobrými radami ("vem ještě winchestrovku!"). Žena si (podporujíce svými úspory, svým zjevem a okamžitě odhadnutelným zlatým dolem) najímá milou skupinku ranařů, chlápků po čertech drsných – jednoho lehce deprimovaného kovboje, pašeráka zbraní, místní pako Paca (po celý film s nenapodobitelně přitroublým výrazem, avšak pevnou rukou), drsného Nella Pazzafiniho (jenž svým pouhým vstupem na scénu vzbudí dojem, že nevědomky počítal s točením komedie), k nimž se připojuje prapodivný kazatel, ovládající to lépe vlastní kvér, než starý zákon. Film, působící coby kombinace Pecose, německé série s Bradem Harrisem a Tří (posléze Čtyř) mušketýrů s Yorkem (alespoň se všichni chovají podobně střeleně), nemůže být špatný, ale tohle bylo velké překvapení. Všichni účastníci z díla dělají jednu velkou komedii (ovšem krom brutálního záporáka Chata, v jehož zemi se nacházíme, co, Bronsone?) a do toho hrdinové musí mít značnou trpělivost se zcela praštěnou děvou koupající se nahá v jezeře poblíž sexuálně vyprahlého Nella. Tedy vcelku banda hodných stýčků, jíž se jen občas něco krapet zvrtne. Oblíbená Carnimeova zřícenina ala Camposanto bude beze zbytku využita, stejně jako ději prospěšná šlapka Juanita. Na nic si nehrající poctivý kousek Carnimeových začátků – a že bylo fajn, dokud nepřilnul k Hilton-Alleluja stylu s kozáčkem Southwoodem křepčícím na stole. ()

Reklama

Reklama