Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když člověk znesvětí zákony Boha a vědy? Odpověď na tuto otázku dostává kapitán Waltona a posádka počasím sužované lodi poté, co zachrání promrzlého a strachy polomrtvého vědce Victora Frankensteina. Vědec má příběh k vyprávění - příběh tak děsivě reálný jako mučivý řev přicházející z arktické mlhy a tak nadčasový, jako potřeba být milován. Nejnovější dvoudílný přepis klasického hororu Mary Shelleyové o vědci, který z mrtvých lidských těl stvoří nového člověka, oživí ho, ale tím nedosáhne triumfu, ale naopak vyvolá množství otázek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

PKD 

všechny recenze uživatele

Ta 3. jest za dosud (jak to tak dle wikipedie vypadá) nejvěrnější zpracování nesmrtelné (jako samotný výtvor Viktorův) předlohy. Onu televiznost bych tomu ani nevýčítal. Jde o 2004, ne 2014. Taky můžeme býti sakra rádi, že Frankenstein není černoška a Elizabeth nebinárná asiat. Co je ale největší slabinou, tak to je bezesporu samotné ´´monstrum´´ které zde vypadá nanejvýš lehce nezvykle, ale rozhodně nebudí hrůzu, odpor či strach a tím selhává celý projekt. Alespoň ale nevyvolává lehký smích jako Karloff. Proto také interakce mezi vesničany a jím, se smrsknou na ,,chyťte zloděje!´´ apod. A též nevidím důvodu, proč je Elizabeth nacpána do děje hned od zač. čímž se z toho stává romantická hallmarkárna s trochou softthrilleru. Na nejnovější comics se to nechytá ani omylem. Předlohu si po těch 20 letech už moc nepamatuji, takže je možné, že je hodně podobná. Ale nepamatuji se, že bych z ní měl stejný pocit, jako z tohoto. Co mi ale těžce lezlo na nervy, tak ty kecy o bohu, jak on jediný dává život a slovo osud (nesnáším to slovo!) v každé 2.větě. Tohle díkysatan Bess naprosto potlačil, ve prospěch ultimátního psychothrilleru. Pořád váhám nad tou (jak to tak vypadá) zdá se, nejquallitněší Brannaghovou verzí. Tentokráte z části obsazení z Duny 2000-2003 tomu ani nepomohlo, ani neublížilo. Je to škoda. Tohle mohla totiž v klidu býti TA vysněná verze ze všech. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První část připomínala princeznu ze mlejna a ta druhá taky nic extra. Vizuál působí levně a dost seriálově, hodně zachranuje Donald Sutherland.. jinak vyžvejkanej blaf. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok silno ´´páchne´´ televíziou, ale dokážem mu to odpustiť, pretože som ešte nevidel ,,takmer,, ultimatívne spracovanie tejto látky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na televízny formát sa to podarilo dobre a dokonca i slovenské osadenstvo zapadlo. Film nemá ten hnusný opar, keď sa niečo šuchne okolo modernej slovenskej produkcie, hoci samozrejme všetko tu bolo v réžii západných protagonistov. Inak hororová časť je v podstate neexistujúca, skôr ide len o mysteriózne sci-fi resp. pokus o neho. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Slovenská umelecká maskérka Beatrix Dollingerová získala cenu Emmy za masky k tomuto filmu. (Piri)

Reklama

Reklama