Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (639)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento novodobý Halloween od Roba Zombieho je trochu prekvapením. Ide o veľmi kvalitnú poctu klasickým slasherom a film vôbec nerobí hanbu pôvodnému Halloweenu. Práve naopak, keďže Zombieho veľmi elegantný filmový štýl (čo len málokto od neho čakal) vo filme vytvára najmä v prvej časti skvelú atmosféru. Treba ale povedať, že druhá časť je zase už o dosť slabšia, aj keď je viac slasherová. Celkovo je to zaujímavý horor, ktorý by si nemal žiaden fanúšik žánru nechať ujsť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nj, Rob Zombie opet nezklamal. Film se vraci na uplnej zacatek, takze neni potreba znat predchozi dily, coz je fajn. Prvni pulka - Michael jako malej, je fakt fajn, sice film neni nak zvlast strasidelnej, ale ten malej mamrd je slusnej magor, za chvilku stihne udelat par mrtvol a celkove to ma takovou psycho atmosferu. Druha pulka uz je cista vyvrazdovacka s pro me nepochopitelnym honenim Myersovo sestry, kde navic dvoumetrova tupa zruda naprosto tise vyskakuje, kde se mu zachce. Nicmene nutno rict, ze Zombie se s nejakym tim litrem krve nemaze, takze Michael porcuje fakt pekne a za chvily jdou obeti do desitek. Navic to ma slusnou atmosferu. Jedinej problem filmu je ten, ze sem se ani jednou nelek a nejak zvlast vystrasenej jsem taky nebyl. Kouka se na to pekne, nenudi to, ale bohuzel ani moc nevystrasi, takze jen slabsi 4*. ()

Reklama

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Pol roka som zbieral sily na napísanie komentára. Už pri úvodnej scéne som civel s otvorenými ústami a pokračovalo to ďalej. Špinavá fuckovacia pseudodráma s amatérskymi dialógmi podsúva nový pohľad na zrod Michaelovho zla: tuctová rozpadnutá rodina vymetie chlapcovu hlavu - aké originálne... Tam, kde v pôvodnej sérii bolo strašidelné zlo, ktoré nikto nikdy nepopísal (a o to bolo desivejšie), tu nastupuje rutinná psychologizácia osobnosti a primitívne zjednodušené motívy. Minimálne napätie a atmosféru má film iba v záverečnej štvrťhodinke, ale keď sa človek nad tým zamyslí, tak jedine kvôli trademarkom ukradnutým z originálu: hudba, kamera, strih, maska - to všetko, čo robí poslednú štvrťhodinu znesiteľnou, tu bolo už pred tridsiatimi rokmi. Navyše herci sú (s výnimkou skvelého Malcolma McDowella) neskutočne zlí: obzvlášť teenagerky a ich tupé dialógy a chichotanie nemá obdoby ani v tých najdementnejších 80s slasheroch. Toto si Laurie nezaslúžila. Ani Michael. Ani diváci... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zombieho "reimaginace" se v první půli zasekla ve světě Devil's Rejects. Vše je špinavé, ošklivé, zlé, prostě fuck. Včetně rodiny malého Michaela, který ve volném čase s ledovým pohledem vraždí drobná zviřátka. Není divu, že mu jednoho podzimního dne rupne v mozku a bezbranné tvorečky vymění za bezbranné lidi. Druhá půlka pak poměrně věrně kopíruje Carpiho, aniž by se pokusila dosáhnout alespoň špetky atmosféry originálu. Odkazů je mnoho, stejně jako skvělých béčkových herců, ale výsledek je zoufale nezajímavý, nudný a veskrze podprůměrný. A to včetně se Zombiem spojované brutality a násilí. Rozdílů mezi workprintem a konečnou verzí je mnoho, ale celkovém zúčtování vychází oba střihy stejně špatně. Snad se Rob příště vzmůže na vlastní látku, rozhodně by mu to prospělo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je pro mě nikdo, ale dokázal vytáhnout Halloween z té nejhlubší stoky, která prochází Haddonfieldem. Návrat k počátkům se vyvedl stejně jako obsazení Malcolma McDowella, který pomocí jemných triků v maskérně dokázal omládnout. Jsem velmi rád, že nezmizela krvavost a dravost, která se vždy k této sérii pojila a konečně zmizel ten pištivý hlas "křičící královny" Jamie Lee Curtis. Nikdy jsem ji neměl rád a tenhle snímek mi dokázal, že Halloween může bez ní být mnohem lepší. U původního snímku mistra hororu Johna Carpentera jsem se prakticky nebál, ale zde mi byl předložen horor sázející ne tolik na atmosféru jako na krev a vraždy. Po dlouhé době to je film, který opravdu dokáže zajímavým způsobem podat vraždu a rozsekání nožem. Rob Zombie je ode dneška režisér, co dokáže polít všechny protagonisty krví a nechat hlavní postavu zabíjet, jak se mu chce. A to se mi prostě líbí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (37)

  • Pri natáčaní sa spotrebovalo celkom 206 vriec napadaného lístia. (genetique)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama