Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (639)

genetique 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Zvládnuť psychologický rozbor postavy a kultu, akým je Michael Myers padol do nesprávnych rúk. Rob Zombie nám predvádza, že má talent na brutalitu vo filmoch a ani pod záštitou veľkých štúdií sa nedokázal skrotiť a servíruje nám jednu bohapustú hrôzu za druhou, pričom jeho štýl nepozostáva ani tak z presvedčivých a efektných ľakacích scén, ale z toho, aby divák nadobudol čo najväčšie zdesenie z brutalít, ktoré sa mu počas filmu premietnu. Niekedy sa to Robovi naozaj podarilo, no tým pádom stráca hlavný hudobný motív série zmysel, pretože ten bol (v podarenejších dieloch série) akousi predzvesťou toho, že mi budú po chrbte behať zimomriavky a že budem zatajovať dych každú minútu. Samočinné brutality nemali takú razanciu ako v predchádzajúcich zombieovkách. Tie boli typické aj svojim vyberaným slovníkom, ktorý tu z pozície nemého Michaela akosi nedostal priestor. Snáď sa Rob v pokračovaní trošku pochlapí. Štúdiá by mu do toho kecať nemuseli, zárobok bol slušný. 55%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Zombie-ho ukázka co se stane, když vám vaše "kukuřičné dítě" vyroste. Nervy drásající atmosféra originálu je pryč a zbyla tu jen laciná přehlídka nechutností podkreslená známým hudebním motivem. Skrznaskrz nesympatický film s ještě nesympatičtějším castingem znásilňující originál k obrazu svému, který nedrnká na nervy, jen obrazově místy nervově škube a potenciál předlohy pod tím vším problikává do ztracena. Neskutečná ztrtáta času --- Zombie "Dont fuck with the original". ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o skoro čistokrevnej remake, někdy se Rob Zombie drží původního filmu podle mě až trošku moc, kdy nedává šanci na propuknutí vyvražďování, ale snaží se to všechno držet na uzdě a to je trošku škoda, v dnešní době to čekání v podstatě na nic už působí trošku nudně, ovšem Robovi to naštěstí došlo, během minuty se vysral na původní film a konec si natočil fakt po svým a řádně krvavě a drsně. Zároveň se i Zombiemu podařilo daleko líp vykreslit postavu samotnýho Michaela Meyerse, kterýmu se tady věnuje daleko víc než Carpenter a dokonce bych si dovolil říct, že celá ta postava Meyerse je tady daleko lepší a děsivější než v Předvečeru svátku všech svatých. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie vzdal poctu originálu, ale svoji verzi přece jenom pojal trochu jinak. Michaela Meyerse vidí jako oběť a je znát, že s ním v podstatě sympatizuje. Příběh obohatil o jeho psychologický profil, který tvoří začátek filmu. Prostředek jako by originálu téměř z oka vypadl, akorát tam kde Carpenter lépe zvládal atmosféru, Zombie zase přidává takové to jeho znepokojující neučesané násilí. Rob Zombie totiž netočí hezké filmy a násilí v nich fakt bolí. Na konec film obohatil ještě o jednu menší dějovou odbočku, aby se Michael Meyers choval alespoň trochu pochopitelně. Tudíž není to taková úplná zabíjecí mašina jak v origoši. Obsazení opět bude lahodit milovníkům béčkových filmů a hudební doprovod je perfektní jak je u filmů pana Zombieho zvykem. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pánabeka, toľko vrieskania som snáď ešte nepočul v žiadnom filme. Ale ani sa nečudujem - keby som ja bol americký herec a musel by som hrať vo filme podľa takéhoto scenára, tiež by som celý čas jačal od hrôzy. Robot Zombie je nanajvýš priemerný režisér. Epizódky z Michaelovho detstva ešte majú akú-takú atmosféru, ale potom sa začne monotónne porcovanie dorastencov a všetko sa odporúča do pekla. V záverečnej dvadsaťminútovke badať istú snahu, ale žeby to bolo naozaj napínavé, to teda nie. No a scenár? Rob, už prosím ťa nikdy nič nenapíš. Tak tupo napísané dialógy, z ktorých trčí, že autor vôbec netuší, o čom by sa postavy mali baviť, som už dávno nepočul. Hlavne pri rozhovoroch Loomisa a malého Michaela, z ktorých sa dalo vydolovať veľa, ale zvrhávajú sa na bľaboty typu "čierna je len absencia svetla", som trpel ako s kuchynským žabykláčom ponoreným hlboko do čriev. Nasrať, pán Zombie, nasrať, toto bolo úbohé. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (37)

  • Rob Zombie bol proti myšlienke obsadiť hercov z predchádzajúcich filmov, s výnimkou Danielle Harris (Annie Brackett), ktorá stvárnila postavu Jamie Lloyd vo filmoch Halloween 4: Návrat Michaela Myersa (1988) a Halloween 5: Pomsta Michaela Myersa (1989). Harris ale v rozhovore v roku 2013 prezradila, že producenti ju neoslovili. Počula o tejto úlohe na hororovom zjazde a jej agent musel vynaložiť veľké úsilie, aby ju dostal na konkurz. Potom bývala detská herečka Disneyho a Nickelodeonu priznala, že hlavným dôvodom obsadenia bolo, že súhlasila s dlhou scénou naháňačky pričom mala byť nahá; niečo, čo nikdy predtým neurobila. (Peter.N.5688)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama