Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (639)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie miluje Béčkové filmy. A ja mám taký pocit, že bolo správne aby sa ujal ich nakrúcania lebo je vidno, že k danému materiálu pristupuje s úctou a rešpektom. Halloween je klasickým remakeom Carpenterovho Halloweenu a môj názor je taký, že hoci nie je až taký vybrúsený ako jeho predchodca, je to kvalitný remake (oproti nemu je remake Piatku 13-teho jasný odpad). Príbeh popisuje zrod vraždiacej ikony Michaela Myersa, ktorý v detstve na smrť dobodal svoju staršiu sestru a bol odvezený neskôr do psychiatrickej liečebne, kde sa ním zaoberal Dr.Loomis. A ďalej to už pozná snáď každý... V Zombieho prevedení sa však film posúva na vyššiu métu, tých obetí tam je podstatne viac, hlavne počas Michaelovho detstva, samozrejme nechýbajú ani krv a pár nechutností. K príbehu by som mohol povedať toľko, že prvá polovica je príbeh Michaela Myersa a jeho návrat do rodného Haddonfieldu, tá druha je čisto vyvražďovačka aj keď je tam aj pár skvelých momentov. Osobne si myslím, že tento film je skvelým remakemom, ktorý rozhodne neurazí fanúšika žánru, hoci to už nie je oslavovaný John Carpenter. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, po všech těch příšerných pokračováních jsem se tohoto remaku docela bál, protože jsem si myslel, že remake opravdu není potřeba. Nicméně Rob Zombie to dokázal a zkombinoval starou klasikou (Carpenterova hudba, ikonická maska, nůž atd…) a dodal jí patřičný odstup a nové věci (Michaelovo dětství a motiv, proč se vlastně stal tím monstrem). Když o tom tak přemýšlím, tak se mi tento film líbil hlavně v tom, že tohle opravdu není remake, jen nové převyprávění jedné hororové legendy. Ale tady to vypráví někdo, kdo tu legendu měl rád a respektoval ji. A na filmu, speciálně na první polovině, je to poznat. Druhá polovina trpí jen tím, že Zombie není Carpenter a tu atmosféru neumí tak vyvolat, jako to umí (i po tolika letech) originální Halloween ale Zombie to dorovnává brutalitou. Zkrátka a dobře, tento "remake" mě nezklamal, naopak mě docela potěšil. 80 %. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie, se pokusil o neco nemozneho, o remake kultovniho Carpentrova snimku Halloween a musim rict, ze se mu to povedlo. Prvni polovine filmu k dokonalosti moc neschazi, u druhe uz sem tam skripe scenar a taky vydrz Michaela Myerse, podle me jedna z nejvetsich slabin vsech Halloweenu. Libi se mi jak z filmu zari surovost, kterou by filmu dodal malo kdo jiny nez prave Rob Zombie. Kdyz ve filmu zaznela originalni melodie z Halloweenu, mel jsem husi kuzi, jsem rad, ze tam byla pouzita...9/10* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Neškolený Rob Zombie je určitě talentovaný hororový tvůrce, což zde dokazují zručně zrežírované Myersovy ataky, které mají neskutečné grády a občas při nich Zombie přijde se zajímavým nápadem, ale jinak vše ostatní je slabota. Je to pro něj krok zpět, v předchozí ´The Devil´s Rejects´ dokáže Zombie dějově překvapit i příjemně šokovat, ale ´Halloween´ je až nudně předvídatelný ve svém vršení stokrát omletých hororových klišátek (hlavně ve 2.půli), bez špetky překvapení a s nulovou dávkou napětí. Nemyslím, že by zařazení Myersových osudů do jakési prapodivné psychologizační roviny filmu prospělo a hlavně - Carpenterova klasika měla velký trumf v podobě sympatické Jamie Lee Curtis, zatímco tady mi byly všechny postavy veskrze protivné, nebo měli minimální prostor, takže když Myers v druhé půli rozpoutá svůj "koncert pro jeden kuchyňský nůž", bylo mi úplně putna, koho v následujích chvílích vykuchá a jak brutálním způsobem. Tvůrčí laťku, nastavenou svojí předchozí peckou The Devil´s Rejects, Zombie nejen nepřeskočil, ale doslova se pod ní proplazil jako zraněná Myersova sestra.... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

R.Z. se snaží být stylový, v rámci žánru se mu to snad i trochu daří, ale jinak je tenhle film jen rutinní a ničím neobjevnou, dobře vyrobenou, obsazenou, odehranou a obehranou nápodobou čehosi, co kdysi v >béčkovější< podobě bylo originální a lze už dnes považovat za kultovní... A tak ač se Velký Majkí snaží sebevíc, tenhle nový vývar z dýně zůstane d.m.s.n. jen odzívanou oddechovkou a u všech svatých tedy >kultem< nikdy nebude... - - - P.S. Dlužno ovšem přiznat, že Malcolm McDowell coby léčitel pošuků v časech M.M. ještě coby malého blonďatého andílka je opravdu okouzlující! Jeden ze světlých momentů filmu(!), s takovým felčarem za chrbátem bych si šel do blázince na čas odpočinout i já a rád... ;o))) - - - - - (Poprvé viděno 12.2.2010 na dvd, v původním znění s č. titulky, hodnocení 2684., komentář zde jako odzívaný mnohý - 12.2.2010) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (37)

  • V rozhovore Rob Zombie povedal, že išiel na stretnutie s Weinsteinovcami s myšlienkou na dva filmy: jeden bol výlučne Myers a jeho detstvo, potom remake. Žiaľ, myšlienku zamietli. Preto sa remake venuje v prvej polovici Myersovmu (Tyler Mane) detstvu. (Peter.N.5688)
  • Vždy po milování hraje píseň „(Don't Fear) The Reaper“ kapely Blue Öyster Cult. (cmenda)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama