Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (161)

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální hlášky, mířené ve většině spíše dospělému publiku ("Já jsem hrozná svině..."). Mimochodem nenechte se zdejšími komentáři a hodnocením odradit (opravdu mi přijde moc přesvedčivé, když někdo napíše, že to "není pro dospělí lidi"). Po počáteční skepsi jsem se začal děsně bavit a nakonec se z filmu vyklubalo velmi příjemné překvapení. Paradoxně jediné, co mi nakonec na filmu Strašpytlík extrémně vadilo, byl Strašpytlík sám. Nicméně i tak vynikající záležitost, zde bohužel opět, jako podobně skvěle ulítlé kusy, tupou masou nedoceněna. Ó jak jsem šťasten, že mám tak odlišný vkus... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že to môže byť až tak zlé! A naozaj. Ale veľká škoda, pretože samotný príbeh je konštruovaný skvelo, len minimálne využitie potenciálu. A to sa trestá. Minimálne je taktiž využitie charakterov postáv, takže človek sa vo filme zasmeje dokopy asi tri, štyrikrát, čo je na animák ozaj úbohé. Možno kruté, ale tak to je. 45%. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Napadlo by vás, že Disney, kterého prakticky položily CGI animáky, natočí letošní nejzábavnější film v tomto žánru? Ne? Mě také. Jenomže tahle Válka světů ala Disney je hodně nabitá záležitost, chrlící jeden nápad za druhým a nebýt těch pár písniček(ale co bych chtěl, je to Disneyovka, že) a jednoho či dvou typických klišovitých rozhovorů(já vim, DISNEY), tak se čtvrtou hvězdičkou neváhám. Takže za 3,5 a začínám si říkat, že by třetí Toy story nemuselo být zas až takový průšvih. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Možno ako odchovanec klasických disneyoviek nehodnotím úplne objektívne, ale podľa mňa si toto viac ako hviezdičku nezaslúži. Je to hlúpe a nudné, chýba tomu vtip aj zaujímavý dej a zo všetkých postavičiek je sympatická jedine rybka, ktorá nerozpáva. Slovenský dabing a prespievané pesničky sú posledným klinom do rakvy Kurolittla. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Strašpytlík a Mamma Mia! spolu sice nemají vůbec nic společného, ale na mě působily vcelku podobně: mizerný celkový dojem (nutno dodat, že u Chicken Little byl přece jenom mizernější) s pár světlými body (tady to byli asi jedním-slovem-mluvící dikobraz a díky-bohu-nemluvící ryba). Což ve výsledku dává pro mě ohavně animovaný animák ve zmateném nic moc příběhu a se stereotypními "hrdiny". Co se opeřenců týče, vítězí u mě Queer Duck! ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Ron J. Friedman prišel do Disneyho velkovýrobny na kreslené filmy jako ostřílený scénárista. Mél za sebou neskutečné množství TV sérií, např. Charlieho andílci, Dukes of Hazard nebo Iron Man a pak se v kinech objevil také jejich animák Brother Bear. (imro)
  • I když je Garry Marshall známý především jako režisér romantických komedií (Pretty Woman), má za sebou překvapivě mnoho hereckých úloh. Viděli jsme ho například v seriálu Murphy Brownová (1988). Ve Strašpytlíkovi namluvil kachnu. (imro)
  • Film byl věnován památce Joe Granta (1908-2005). (Pumiiix)

Reklama

Reklama