Reklama

Reklama

Pravda nebo lež

  • Česko Kde je pravda (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lanny Morris a Vince Collins byli na sklonku padesátých let nejpopulárnější komici Ameriky, sledovaní miliony televizních diváků. Jednoho dne se rozdělili, ale ani jeden z nich už nikdy nedosáhl takového úspěchu jako dřív. O patnáct let později se mladá ctižádostivá novinářka rozhodne pátrat po příčinách jejich rozchodu. Zjistí, že na jeho počátku byla mladá žena, nalezená mrtvá v hotelovém pokoji. Když se novinářka pokouší odhalit okolnosti její smrti, dospívá postupně k poznání, že pravda je daleko složitější, než si dovedla představit, a rozpoutá události, nad nimiž ztrácí kontrolu. Film se skládá ze dvou žánrově odlišných částí: jednu z nich tvoří společná vystoupení oblíbené dvojice komiků, tedy jejich mediální podoba, od níž se soukromá tvář obou hvězd značně liší. Druhá, poněkud konvenčnější, sleduje postup pátrání v duchu psychothrilleru, ovšem tvůrci nejde ani tak o rozuzlení tajemství, jako o kritiku amorálnosti obou televizních hvězd. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, zajímavě propletené a dobře zahrané drama o osudech dvou (zdánlivě) milých dívek, které chtěly být novinářkami a o dvou samolibých populárních estrádních "bavičích". A pak je tu ještě někdo v pozadí...a velká touha po penězích. Počáteční flashbacky do americké moderátorské zábavy roku 1957 - nuda. Pak se ale začnou vyvíjet vztahy mezi čtyřmi hlavními postavami, narůstá napětí a s ním i touha dozvědět se, jak to vlastně bylo a po první čtvrthodině už jsem pěkně zapadl do děje. Pohledy různých lidí na tutéž událost jsou čapkovsky rozdílné, i když nejde vždy jen o pravdu viděnou subjektivně - někteří vypravěči nám záměrně podsouvají lež. A jsme u zásadní otázky: co je tady pravda a co je chytře podstrčená lež? 70%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Peprná" noirová kriminálka postupnými krůčky odkrývá pravdu (nebo lež) o dávné vraždě a rozpadu oblíbeného bavičského dua. Dává si záležet na (příručkovém) stylu okořeněném dobovou zhýralostí, ale její snaha o přitažlivé komplexní postavy zůstává na půli cesty podobně, jako zajímavost zápletky s odmluveným rozuzlením. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

retro detektívka zasadená do príťažlivého prostredia šovbiznisu s krásnou alison a dobre hrajúcimi colinom a kevinom, ktorá staromódnym spôsobom rozuzľuje roviny príbehu a hrá sa s divákom na mačku a myš, aby ste na konci sami netušili, čo je skutočne pravda, kde leží, kde klame a kde sa odkrýva nahá a krásna, ako telo alison v pár šťavnatých scénach. egoyan je veľmi dobrý režisér, aj túto žánrovú bokovku si vystrúhal so cťou, ale na jedno pozretie a mierne zamyslenie stačí, katarziu to vyvolať môže, indície na to tam sú, ale na Exoticu napr. sa to nechytá. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co mě dokáže opravdu vytočit je,když se těším na nějaký film a pak od něj dostanu takovýto kopanec.Pravda nebo lež je nejdnudnějším a svou zmatenou existencí nejzbytečnějším filmovým počinem,co jsem za hodně dlouhou dobu měl možnost vidět.Nezabralo tu na mě vážně vůbec nic.Naprosto nedodělaný příběh,bez souvislostí,bez spádu,bez hlubší myšlenky,bez nápadu,bez atmosféry,bez napětí.Prostě nic.Absolutní nuda,bezradná slepá ulička.Pointa to samé.Nudná,hloupá,nicneříkající a bezduchá.K tomu všemu obvykle otřesná a nesympatická Alison Lohman a neobvykle jaloví Bacon s Firthem jsou už jen definitivní záhubou téhle zbytečnosti.Tohle bylo prostě celý tak strašný průser,že absolutně tento snímek po všech stránkách zavrhuji! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná noc rozvrátila letité přátelství a hlavně obrovskou diváckou odezvu komiků Lannyho a Vince. Lehce podprůměrný retro příběh vyzdvihuje příjemná atmosféra a ústřední part (27leté?) Alison Lohman (asi by se ale ráda svlékla pro ambicióznější film), stejně jako komické duo Bacon-Firth. Jenže ona záhada dostatečně nefunguje, konvenčnější časti snímku relativně brzdí spád celého vyprávění a uvěřitelnost s přibývajícími minutami mírně kolísá!! ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama