Reklama

Reklama

Má vlast

(festivalový název)
  • Indie Swades: We, the People (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mohan pracuje v NASA a už příliš dlouho nebyl navštívit Indii. Náhle se mu však začne stýskat a impulsivně se vydá hledat svou chůvu z dětství, kterou nalezne v zaostalé vesničce, kde mají tradice dosud velkou váhu. Mohan se zamiluje do místní učitelky... (oficiální text distributora)

Recenze (10)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tak sa to nakoniec stalo. Videl som indický film. bol síce šialene dlhý, ale námet sa mi pozdával a hlavnú rolu hral môj obľúbenec, takže by to mala byť tutovka. No a po záverečných titulkách skrátka NIČ... Žiadne rezonovanie. Indické filmy mám rád možno najmä preto, že svojou neagresívnou filozofiou spravidla narážajú na to, čo my (aka západná civilizácia) robíme nesprávne. Tá inakosť myslenia ma vždy totiž dokázala zahriať na duši... Tu sa strany vymenili. Mohan ako úspešný NASA inženýr láduje tzv.domorodcom, že s celým svojim kastovníctvom sú mimo a veci o rovnosti príležitostí a tak...našťastie to nie je až tak vtieravé a do plusu to stavia výborná dramaturgia. Čo sa herectva týka od priemeru to smerom hore drží jasne Shah Rukh, ale tá Joshi je celým svojim herectvom tomuto filmu skôr takou guľou na nohe. Dať ju preč a skrátiť stopáž a všetci by boli podľa mňa spokojní. :-) ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to tak mile naivni, az by si clovek hlavu ukroutil. Ale na druhou stranu je to tak silny, dojemny a burcujici film, az chapu, ze primel spoustu NRI k navratu do pravlasti (to se pak asi chudaci divili*y;). Je to proste takove paradoxni spojeni na mnoha urovnich, pribeh je klasicky a osvezujici zaroven, postavy archetypalni a pritom zivotne a uveritelne, Mohanovy pokusy o reformy vesnice/Indie (v duchu sveho jmenovce) klouzou po povrchu problemu a presto mu drzite palce, aby se povedlo a mohl reformovat dal. Takze suma sumarum je skoda, ze uz Ashutosh ani SRK takove filmy netoci, nebylo by na skodu se k nim na chvili vratit. ()

Reklama

Stupet 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný příběh. Film se mi moc líbil. Zase spojení toho, kdy se člověk zasměje, ale i pobrečí. Jediná věc, která mi tu trošku neseděla byla ta, že mi přišlo, že to mezi Shahrukhem Khanem a jeho filmovou láskou vůbec nejiskřilo. Nevím, ale ona mi přišla studená jak psí čumák i tehdy, když už měla být do Mohana zamilovaná.... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 220miliónov ($3,5milióna)Tržby USA $1,223,240Tržby Celosvetovo $6,100,000║ Shahrukh Khan a jeho ďalšia vlastenecká óda. Kde poukáže na skromný život v Indii, miestami biedu, na tunajšie tradície dobré aj zlé, či na nedostatok životných potrieb ako elektriku. Miestami celkom príjemné, roztomilé, uvoľnené, zábavné. Pekne tam zapracovali výskum v NASA. /70%/ ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Odhliadnuc od určitých prešlapov, ktoré si Ashutosh Gowariker nemohol odpustiť, ma film chytil za srdce. Aj napriek svojej dĺžke ma nenudil, pričom jeho predošlé i nasledujúce 'veľdiela' boli pre mňa ako uspávanka. Len hudba ma tu nijako neoslovila, čo je škoda - trochu by to oživila. Shahrukh bol vo svojej roli veľmi dobrý, popri Dil Se sa mi tu jeho hranie páčilo najviac. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama