Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 006)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Gilroy .. Mýtus ztraceného agenta pokračuje.. Změnil se sice režisér, chladná, sugestivní atmosféra a náplň zůstala a to na téměř stejné úrovni. Místy lepší, místy slabší momenty se střídají, naštěstí, velice svižně a není zde mnoho nudných pasáží. Výsledek stále není nijak převratný a film pouze dobře využívá moderních technologii a postupů, ochucených parádní hudbou. 70%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vyšperkovaná, strhující (a stále realistická) nonstop akce, která nepoleví ani na sekundu. V Bourne Supremacy již nelze rozlišovat na akční scény a "výplň", neboť celý film je jedna dlouhá adrenalinová jízda. Dynamická kamera se ani na sekundu nezastaví a spolu s mistrnou režií maximálně vtáhnou diváka do tísnivé a depresivní atmosféry. Agent Bourne, bezchybně ztvárněn talentovaným Mattem Damonem, jakožto vlk samotář, jenž vyniká nad všemi ostatními vlky svou chytrostí a vynalézavostí, projíždí (a probíhá) filmem doslova jako nůž máslem - tohle je akce, kterou zaručeně oceníte i při opakovaných zhlédnutích. 9/10 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Brilantní filmeček, takhle hutnou atmosféru už jsem dlouho neviděl. Je zde asi jedna z nejlepších filmových hudeb (skvěle navozuje právě atmosféru). Celý film působí tak nějak syrově hodně realisticky to také podtrhuje přesný Matt Damon. Karl Urban zaujme jako "cool killer" zato Karel Roden se před kamerou moc neohřál. Bournův Mýtus je určitě jedna z nejlepších "dvojek" co kdy byly natočeny. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pořád je to pecka, pořád to má přesnou hudbu a přímočaře staromódní akci. Ta ale přichází až prakticky po hodině filmu, je jí výrazně méně než u prvního příspěvku od Douga Limana, který sice v daném žánru není tak sebejistý jako Greengrass, ale v mnohém si mě paradoxně získával víc. Podle moderního diváckého diktátu je nám nicméně opět předkládán přímý a špinavý boj nejen s protivníkem, ale i s vlastní identitou. A hlavně pomstou. Chladná atmosféra se trochu vytratila, bohužel velmi brzy i Franka Potente – ženský element přímo v přítomnosti Bournea mi chyběl. Damon je opět výborný, o to víc, že na tajného agenta vůbec nevypadá a snáze se tak s ním divák ztotožní. Jeho první kontaktáž s Joan Allen ze střechy je exkluzivní!! Stejně jako zvuk.. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

I kdyby ve filmu nebylo nic jiného, než část odehrávajíc se v Moskvě a úžasný konec, tak by to bylo výborné dílo, ale on je úžasný skoro celý, promyšlený, výborně natočený, zahraný (u mě vede Karl Urban jako neskutečně chladný zabiják) a ohromně napínavý. Jeden z nejlepších thrillerů, jaký se mi zatím dostal pod ruce. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (45)

  • Film původně uzavíralo setkání Jasona Bournea (Matt Damon) s Neskiho dcerou Irenou (Oksana Akinshina). Po několika zkušebních promítáních a nepříliš dobrých ohlasech se byla dotočena scéna mezi Bournem a Pamelou Landy (Joan Allen). Realizace této pasáže proběhla jen několik týdnů před premiérou. (don corleone)
  • Průměrná délka záběru je 1,9 vteřiny. (don corleone)
  • Na scénáři se podílel i Brian Helgeland, třebaže jeho jméno v titulcích nenajdeme. (imro)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno