Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 006)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem Bournův mýtus viděl jen jednou. Přišlo mi to až příliš chladné, takže jsem se o Bourna nebál tolik jako v Agentovi bez minulosti nebo v Bournově ultimátu. Tenhle odstup Greengrasovi dokonale vyšel v polodokumentárním Letu 93, kde byl jistě na místě a filmu přidal na působivosti. Ovšem, mám-li sledovat fiktivní drama, bez odstupu se dokonale obejdu. Jinak nemám výhrady. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V pokracovani som sa opät dostal k dalsim detailom ohladom Jasona Bournea, ktore ma zaujimali, ale bolo citit trosku inu, ale rovnako dobru reziu, ako v jednotke a to od talentovaneho rezisera Paula Greengrassa, ktory ma cit pre realitu, ci uz pri bitkach alebo autonahackach, aka bola hlavne v zavere filmu v Moskve. Jasona Bournea opät chce niekto zabit a vzdy sa z kazdej situacie vyvlecie velmi obdivuhodnym sposobom a Karela Rodena stoji za to vidiet v takom velkom hollywoodskom projekte, akym je prave tento film. Taktiez sa mi opät pacil soundrack od Powella, ktory sa so znamou hudbou este viac pohral a pridal nieco navyse, co sa mi moc pacilo. Po opätovnom pozreti 10.05.2015 zvysujem na plne hodnotenie, bol som spokojny. Paul Greengrass okrem ineho natocil aj dramu o teroristoch z 11. septembra LET CISLO 93 (2006) alebo vojnovy thriller opät s Mattom Damonom ZELENA ZONA (2010). _________ Matt Damon - (Jason Bourne) +++ Franka Potente - (Marie) +++ Brian Cox - (Ward Abbott) +++ Julia Stiles - (Nicky) +++ Karl Urban - (Kirill) +++ Joan Allen - (Pamela Landy) +++ Karel Roden - (Gretkov) +++ Gabriel Mann - (Danny Zorn) +++ Michelle Monaghan - (Kim) +++ Produkcia: Doug Liman, Frank Marshall, Patrick Crowley, Paul Sandberg +++ ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek se mi zamlouval mnohem víc, než ten první. Přestože Mattovi tentokrát nepřeběhla přes cestu žádná kočka, připomínal mi film svým vypravěčským stylem, rytmem a sympatickou usilovností hlavního hrdiny dávný snímek Tři dny kondora, kde "honěný" zároveň prchá i pátrá a to po motivech svých pronásledovatelů a přestože Bourne není neviňátko, řídíme, plaveme, střílíme, utíkáme a jedeme v tom s ním. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Dvojka získala o mnoho talentovanějšího a chytřejšího režiséra, ale zároveň tratila kus ze své zajímavosti, ostatně to je u pokračovaní jev zcela běžný. A přestože to nebyl takový napínák a bývalí zloduchové měli toho víc do sebe, tak je to hlavně ta syrová atmosféra šedé a nevýrazné Evropy, která mě zcela uchvátila. A už vůbec nehledě na to, že Matt Damon jako agent prahnoucí po pomstě byl jednoduše dokonalý. Závěrečné pokání bylo už jenom stvrzenkou za výborným akčním zážitkem, a to si v tomto žánru příliš nelibuji. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Brilantní filmeček, takhle hutnou atmosféru už jsem dlouho neviděl. Je zde asi jedna z nejlepších filmových hudeb (skvěle navozuje právě atmosféru). Celý film působí tak nějak syrově hodně realisticky to také podtrhuje přesný Matt Damon. Karl Urban zaujme jako "cool killer" zato Karel Roden se před kamerou moc neohřál. Bournův Mýtus je určitě jedna z nejlepších "dvojek" co kdy byly natočeny. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (45)

  • Vůz, v němž Jason Bourne (Matt Damon) prchá před pronásledovateli ulicemi Moskvy, byl řízen kaskadérem ze střechy vozidla, případně z kokpitu připevněném mimo auto. (Witta)
  • Vodka, ktorou si Bourne (Matt Damon) čistí strelnú ranu počas auto nahánačky v Moskve, sa volá Stoličnaja. (Zdroj: ČSFD)
  • Bournův mýtus s rozpočtem 75 milionů amerických dolarů vydělal během prvního víkendu 52,5 milionů dolarů, což je téměř dvojnásobek zisku předchozího dílu. Celkově si druhé Bournovo dobrodružství z kin na severoamerickém kontinentu odneslo úchvatných 174 milionů. (imro)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama