Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 006)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela těšil, protože jsem na něj čet a slyšel plno chvály. Bohužel, pro mě to bylo celkově spíš zklamání. Asi je to tim, že jsem neviděl Agenta bez minulosti, protože jsem se nějak nedokázal pořádně dostat do děje. Film mi připadal trochu moc komplikovanej a zmatenej a ze zběsilýho střihu mě chvílema skoro bolela hlava. Sem tam nějaká akce, jinak spíš nuda. No aspoň jsem se u toho v klidu navečeřel. Navíc Matt Damon mi nějak moc neseděl v roli takovýho posledního akčního hrdiny. Hodně průměrnej film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stojíš v hromadě sraček a nemáš k tomu dobrý boty." Jenže o boty tady nejde. Tady jde o dráždění kobry bosou nohou a to je rozhodně méně nebezpečné než naštvat agenta bez minulosti. On si toho sice zase tak moc nepamatuje, ale kdybych se stal vyvoleným, který je pověřen jeho likvidací, tak bych dělal všechno proto, abych ho na té zeměkouli nenašel. Mám se totiž docela rád a tak se vždycky radši budu bavit u obrazovky při tom, jak likviduje někoho jiného. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Bournův mýtus je film, který již víc než jednu dekádu natolik miluji a natolik jsem toužil jeho dynamice definitivně přijít na kloub, že i po stu a jednom zhlédnutí jsem se pustil do několikaměsíční práce na jeho analýze okénko po okénku a záběr po záběru. Výsledkem je studie Bournův mýtus: akční film pohybu, v níž je rozbor samotného snímku zarámováný do výkladu o proměnách (moderního) akčního filmu (s. 51-55, 87-91). Kromě vysvětlení rozmanitého množství filmařských taktik tohoto působivého díla v článku najdete i pasáž o výstavbě slavné automobilové honičky v Moskvě (s. 81-84). ___ (Jo a strašně moc se těším na letošní pokračování. ;)) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Režisér Greengrass nám naservíroval špionážní thriller, plný moderní techniky, rychlých střihů a perfektní ruční kamery. Navíc děj je velmi rychlý, dynamický a hlavně naprosto nepředvídatelný. Matt Damon je skvělý akční hrdina především proto, že na nějakého supertajného agenta na první pohled vůbec nevypadá, tudíž se s ním člověk může mnohem lépe ztotožnit. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (45)

  • Režisér Paul Greengrass se snažil dosáhnout téměř dokumentárního stylu použitím ruční kamery a doplněním barevných tonů do obrazu. Stejně tak se chtěl vyhnout počítačovým efektům; všechny náročné kaskadérské kousky se bez nich obešly. (don corleone)
  • Mistr špionážních románů Robert Ludlum vydal knihu „The Bourne Supremacy“ v roce 1986. Trilogii pak uzavírá „The Bourne Ultimatum“ (1990). (imro)
  • Jason Bourne (Matt Damon) při automobilové honičce v Moskvě řídí žluté taxi GAZ 3110. (imro)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama