Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán William Lansing (STEVEN SEAGAL) žije v ústraní na Aljašce a jeho jedinou radostí je dopisování si s osiřelou Polkou Irenou. Když však od ní několik dní nedostane žádné zprávy a ze sirotčince přijde strohý dopis, že Irena mu už nebude psát, rozhodne se vypátrat proč. V Polsku zjistí, že sirotčinec slouží jako zásobárna pro rozsáhlé obchody s bílým masem a Irena zmizela v síti zločineckého gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Kakraholte, to bylo dobré. Velmi nelogické, velmi zábavné, s rozumnou stopáží, tradičním Stevenovým patosem, několika povedenými fórky a hláškami. Hodně nadupaný je také antagonista (coby charakter, nikoliv finální produkt), který se ale většinu času chová jako naprosté hovado, takže závěrečný zápas nepřináší to, co by mohl - důstojný střet dvou rovnocenných protivníků. Bonusem ale je, že se zde Steven potýká se zástupci velmi nebezpečného zločineckého odvětví, takže je divák nakonec vlastně potěšen, když tito dostanou pěkných pár nakopáno. Bohužel se zde Steven potýká také se scenáristovou vlčí mhou, a tu už se mu tak snadno nakopat nedaří. Kdyby to bylo celé více vyhrocené, asi by to mému seagalovskému vkusu vyhovovalo více. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Armádní veterán William Lancing si v důchodu konečně užívá volna, jak je u těchto lidí obvyklé, žije sám kdesi na Aljašce a léčí zraněné ptáky, a ještě si dopisuje s jednou mladou holčinou v dětském domově kdesi v Polsku. Když jednoho dne dostává zprávu, že dívka zdrhla z domova, něco mu na tom nesedí a vydává se do Polska, aby tomu přišel na kloub. V patách se mu ženou jeho bývalí přátelé z CIA (či něčeho podobného), a před sebou má gang obchodníků s bílým masem ... Tratadadá, Stevenův nový film, jak jsem psal minule, tentokrát se podíváme pro změnu do Polska). Oproti předchozím filmům je tento o kousíček lepší (takřka zanedbatelný), ale na tom má asi svůj díl docela fajnovej záporák Faisal. Jinak se tento film zcela nevymyká ostatním Seagalovkám, předobrý hrdina proti celému světu... A tak dál, a tak dál, však to sami znáte... ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Slaboduchý a otřepaný scénář (ten má kde jaký super přeceňovaný Blockbuster), nemastná neslaná hudba, dialogy fádní, nicméně ne úplně pitomé. Výsledkem je vcelku přijatelná Seagalova taškařice, která sice poněkud naivně, ale alespoň přece upozorňuje na aktuální problémy. Holčička milounká, byť nic nepředvedla. herecky lepší céčko, akc dosti a ocela slušná, bitky dobré. Za mne velmi průměrná záležitost, která je tu dle mého podhodnocena prostě z principu. Rozhodně jsem viděla horší filmy s podobným tématem. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak nám zase S.Seagal zas pro změnu zachránil svět od obchodníků s "bílým masem" a navíc nezletilým. A při tom ještě stihne léčit raněná a nemocná zvířátka. A to jnení jen tak, Amerika Seagalovi už nestačí, tak hurá a jde (letí - pokrok!) spasit Evropu - tedy Polsko. Bravurně se tu zorientuje, naučí jazyk... Vše je mu hned jasné a ještě "vyfasuje" krásnou a chytrou spolupracovnici (tutově vnučka Kapitána Klosse). No a aby to bylo úplně dokonalé, ještě ji sám odoperuje a vyjme kulku z těla..... Stárnoucí a kulatící se S.Seagal se tady marně snaží dělat "superhero" v "cedníkovém" scénaři...... jak trapné... vlastně trapné ne, ale smutné... ()

-ELFKA- 

všechny recenze uživatele

Niežeby som bola znalec saegaloviek, ale tento film naozaj nebol bohvie čo. Netreba k tomu asi ani nič dodávať. Ak máte veľa času, neviete čo s ním a náhodou ide v tv tento skvost tak si ho pozrite. Buď pri tom zaspite, alebo ak máte pri sebe dobrú spoločnosť tak začnete robiť iné veci..;-) Film vás určite nezaujme. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Ringo Lam, ale protože se nepohodl s producenty, nahradil ho Po-Chih Leong. (ssfan)
  • Druhé meno Seagalovej postavy je Lansing. Steven Seagal sa narodil v meste Lansing v Michiganu. (Seag)
  • Natáčeno od 4.srpna do 21.září 2003 v Polsku, konkrétně v jeho hlavním městě, Varšavě. (Stocki)

Reklama

Reklama