Reklama

Reklama

Animatrix: Druhá renesance 2. část

  • USA The Animatrix: The Second Renaissance Part 2 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uprostřed prohrávané války se stroji musel člověk učinit rozhodnutí. Ze všech darů, kterými bylo lidstvo obdarováno, se stalo světlo darem nejpostradatelnějším. Jelikož stroje fungovaly především na sluneční energii, rozhodli se lidé zakrýt slunce neprostupným černým mračnem, které mělo pokrýt celý svět. Začínalo být nepsaným pravidlem, že lidé v krizi dělají špatná rozhodnutí. Stroje totiž tah předvídaly a dokázaly se se ztrátou sluneční energie vyrovnat... Dokázaly ji nahradit... Nahradit námi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

I přestože samotný film Matrix se mi vůbec nelíbil, tak musím uznat, že animované kraťasy vydají více emocí než celé matrixovské filmy. Od první seznamovací části animatrixu jsme se posunuli k mrazivé bitvě, emocionálně na úrovni. Výsledek vám nechá sevřené hrdlo. Sice mi to připomíná vykradenýho Terminánota a Skynet a nejradši bych tomu dal o hvězdu méně. Ale tahle část mě skutečně oslovila a to mi nedovolí jít pod. ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejlepší povídka z celého Animatrixu. Netolerantní, arogantní člověk proti pragmatickým strojům, kteří touží i po svém právu na ''život''. Lidé ve své nadutosti a pýše hrající si na bohy, depresivní atmosféra, výborná animace. Matrix i Animatrix je pro mě kult, alternativní pohled na syrový úděl a postavení člověka, člověka, který se stane baterkou a může si za to víceméně sám, člověka, kterému se od strojů dostalo alespoň takového milosrdenství, že mu postavili vlastní iluzi, člověka, který v budoucnu doplácí na chyby předků, o kterým ani neví. Je sterilní. Je šťastný. Žije. 10/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byly provedeny úspěšné testy, které prokázaly, že v žádném případě nedojde k ohrožení lidského organismu." A operace Temná bouře může začít, protože vymývání mozků proběhlo důkladně a skvělý sebevražedný nápad na odstavení slunečních paprsků z povrchu zemského tím mohl být realizován. Takhle zkrátka vznikl Matrix a já jsem rád, že jsem mohl být při tom. ()

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Second Renaissance nádherne dokresľuje Morpheovo rozprávanie z "jednotky". Pre fanúšika, ktorý ešte nezhliadol Reloaded bolo toto ako balzám pre dušu. Vysvetlenie, čo sa stalo v minulosti - ako to celé vlastne začalo? Ako ďaleko sa človek dostal, kým započal jeho konflikt so strojmi a prečo sa tak vlastne stalo? Odpovede na tieto otázky prináša ani nie 20-minútové dychberúce (scéna s diečatkom na konci je veľmi silná) rozprávanie. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Finální katarze a zúčtování s lidstvem. Ještě teď mi běhá mráz po zádech, když si vzpomenu na heroické nadšení vyslanců země, kteří vypálili slunce, na zoufalý odboj lidských partizánů a na jakousi vyšší sílu, přesto člověkem stvořenou, která svého pána krutě ztrestala za jeho aroganci, krátkozrakost a neprávem nárokovanou všemocnost. Věru, zasloužil si to. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama