Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

monolog 

všechny recenze uživatele

Ten název je nepravdivý, lepší později, než jen pozdě tento snímek vidět. Celou dobu se to táhne v tom duchu, kdy člověk pořád užuž čeká, že konečně propukne něco jako zábava, jenže ono nic. Sice je zajímavý koukat, jak starej kasanova změní svůj přístup k ženám a na starý kolena se usadí na jeden hřad, jenže je to moc dlouhý. Na dvě hodiny se tam skoro nic neděje, vtip sem tam nějakej slabší a to dokonce ani životně pravdivej. Holt, Lepší už to nebude asi znovu nikdo nenatočí. Diane to sice opravdu sekne, ale jinak mě na tomhle filmu nic nezaujalo. Po půlce filmu (a věřte, že reklamy to natáhly o hodinu) mi přišlo, jako by uběl celý den a pořád se nic neděje. A tak to taky skončilo, pořád se nic nedělo. Nicholson odváděl svůj podprůměr a občasné "vtípky" typu když ji uviděl poprvý nahou byly naprosto uměle vymyšlený. Škoda, potenciál to mělo, jen ne dost dobrýho scénáristu. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Když už romantická komedie, tak jedině s tim starym páprdou Jackem Nicholsonem! Je pravda, že druhá půlka není tak svižná a sklouzává spíše až do průměru. Není to ale zas tak hrozné a oba dva hlavní představitelé předvádí skvělý výkon (včetně vynikajícího Jackova dabéra) a jedná se o velice pohodovou a příjemnou záležitost, kterou mi sice Neo trochu znepříjemňuje, stejně jako nevyvážené ozvučení (pravděpodobně vina dabingu), ale dá se to přežít, pokud se vedle vás nesnaží někdo usnout... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby se skončilo u nejistého příslibu společné oslavy narozenin v Paříži, předání sklenice s originálním dárkem a zdravé svačiny v podobě ledového čaje, dietních sušenek a broskve, měl bych to za docela chytrou romantickou komedii s nezvykle otevřeným koncem. Poslední velmi zhuštěná půlhodina se štkavými výlevy, Jackovou zbytečně stručnou anabází ala „Broken Flowers“ a očekávaným koncem nad Seinou však vše vrátila do žánrových kolejí, v nichž se na cestě k cílové stanici jakákoliv výhybka nepřipouští. Zatímco dvojice Keaton, Nicholson prodává své jaro v podzimu s noblesou (včetně nudistických scén), patologicky vlezlý zajíček Keanu v své jamce sedí sám.. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Je sobota večer. Přepínám z nudy kanály. Najednou se něco stane. Bože, skutečně to byl zadek Jacka Nicholsna? Přepnu zpět a zjistím, že to není sen. Po chvíli si říkám, že je to docela legrační film.A sleduji dál... Wow, nahá Diane Keaton. Začínám se smát. A to se mi stane málokdy. Tak tohle je moje první setkání s filmem Lepší pozdě, nežli později. A co říci k filmu? Jack se pro tuto roli skvěle hodí a Diane jakbysmet.. Akorát mi mrzí, že Keanu Reeves dostal opravdu nevýraznou roli a nedokázal tak ukázat co umí. Jinak humor je na hranici snesitelnosti a dialogy taky ujdou. V některých momentech je film až moc zdlouhaví a nudný. Jak řekl Superpero: "Žádné veledílo, ale je to příjemný film." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelé obsadenie sa nie vždy rovná skvelej zábave, no v tomto prípade to platí dvojnásobne. Mnou už takmer odpisovaný Nicholson tu podáva spolu s Diane krásny výkon, podporený ich vzájomnou dokonalou súhrou, jeho charizma je tu tak prenikavá, že som sa smial dokonca aj na scénach, ktoré vtipné byť nemali. Dokonalé hlášky, perfektný príbeh, scenáristi majú byť na čo hrdí. Navyše aj záver je spracovaný tak, aby ste si až po skončení uvedomili, že to bol vlastne hollywoodsky koniec. 85%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Harry Sanborn (Jack Nicholson) ptá na cestu k letnímu sídlu, je mu řečeno, že cesta vede doprava, ale Harry s autem odbočí vlevo. (Will_X)
  • Dva roky po natáčení přišel Diane Keaton (Erica Barry) šek na několik set tisíc dolarů coby podíl ze zisku. Diane byla zmatená, protože ve smlouvě podíl na zisku neměla. Pak si vzpomněla, že při loučení se Jack Nicholson (Harry Sanborn) zmínil o malém kousku něčeho. Věnoval jí část svého podílu. (kenny.h)

Reklama

Reklama