Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

castor 

všechny recenze uživatele

Před víc než deseti lety mi to moc nechutnalo. I proto jsem dal jen tři hvězdy. Nyní jsem si po hodince sledování říkal, sakra, vždyť je to dialogově solidně napsané, výborně zahrané, milé, spontánní. Jenže pak to přišlo. Polovina je totiž fajn, ale jakmile se hlavní hrdina vrací do velkoměsta, nastupuje bezradnost a zoufalé posouvání figurek na šachovnici. Celé je to krkolomné a tvůrci jen hledají cestičky, jak dva nečekaně zamilované lidi v důchodcovském věku zase spojit. To bylo asi tak. Hlavní hrdina je bohatý a okouzlující. Jen je mu třiašedesát. Pro romantickou komedii možná ztracený případ, nikoliv však v případě solidní autorky Nancy Meyers. Na jedné straně vystylovaný vzhled a pevná těla mladých dívek, na té druhé náruč stárnoucí neurotické spisovatelky. Náš hrdina měl vždycky radši mladé maso. Jenže právě divadelní autorka Diane Keaton stále okouzlujícího svůdníka Jacka Nicholsona dostane. A naopak to bude stejné. Vůbec nevadí, že používáme šablonu nenávidí se-zamilují-přijde odloučení-a happy-end. Meyers na to jde mazaně, těží ze šarmu ústřední dvojice, která je poměrně věrohodná a zajímavá. Trochu moc sice tlačíme na situační komiku, ale jak říkám, první hodinka je fajn. Keaton občas připomene allenovské herectví (místy je to spíš na škodu), občas jsou ona i ostatní zbytečně křečovití, což jim předepisuje scénáristka. Druhá půlka se měla výrazněji prostříhat, existence některých postav je spíš účelová (Keanu Reeves, Frances McDormand) a potenciál jde strmě dolů. Lepší tři hvězdy.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bomba jejíž účinek se zvyšuje s přibývajícími životními zkušenostmi diváka... skvělý film, se skvěle napsanými dialogy, skvěle "životnými" scénami a skvělými hereckými výkony Keatonové, Nicholsona a Peetové. Po dlouhé době film, který byl opravdovou lahůdkou ve všech směrech (jen ten konec pod titulky si mohli odpustit.) ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teda ta ženská je vážně cvok. Doktore, pořád nosí roláky, i když je léto......Romantická komédia, v ktorej sú veľmi dôležití herci a hlavná dvojka je tak šarmantná a charizmatická, že si na ich mieste nedokážem nikoho iného predstaviť. Film je priamo šitý na mieru Jackovi Nicholsonovi a Diane Keatonovej, ktorá sa v hlavnej úlohe objavila po niekoľkých dlhých rokoch. Za svoj živočíšny výkon byla nominována na Oscara. Dobre napísané a zahraté. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem ti nikdy nelhal. Vždycky jsem ti říkal určitou verzi pravdy." Báječně zhýralej Harry a sarkasticky inteligentní Erica se do sebe pustili od začátku tak, že jsem se skvěle bavil. I ten sex dvou lehce zmuchlanejch osob jsem přežil bez újmy na zdraví. Jenže pak se to scházelo, rozcházelo, trápilo, mudrovalo a já jsem toužil po tý počáteční lehkosti. Jenže komedie nenápadně odešla a já jsem si přál konec. Jakejkoli - šťastnej, drastickej nebo klidně otevřenej, ale hlavně rychlej. Nebylo mi přáno a to vždycky zamrzí, když je partie tak skvěle rozehraná. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Když už romantická komedie, tak jedině s tim starym páprdou Jackem Nicholsonem! Je pravda, že druhá půlka není tak svižná a sklouzává spíše až do průměru. Není to ale zas tak hrozné a oba dva hlavní představitelé předvádí skvělý výkon (včetně vynikajícího Jackova dabéra) a jedná se o velice pohodovou a příjemnou záležitost, kterou mi sice Neo trochu znepříjemňuje, stejně jako nevyvážené ozvučení (pravděpodobně vina dabingu), ale dá se to přežít, pokud se vedle vás nesnaží někdo usnout... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • První (i když krátká) čelní nahota Diane Keaton (Erica Barry) před kamerou. (Kulmon)
  • Při natáčení scény v plážovém domě, kdy se Erica (Diane Keaton) a Harry (Jack Nicholson) poprvé políbí, Diane Keaton nechtěně opakovaně kazila záběr chybnou replikou. Jak sama později přiznala, bylo tak vzrušující líbat Jacka Nicholsona, až zapomněla, že točí film. (kenny.h)

Reklama

Reklama