Reklama

Reklama

Jak štěňátko dostalo chuť na med

  • USA How the Puppy Felt Like Eating Some Honey
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1960, 10 min

Obsahy(1)

Příběh vypráví o tom, jak štěňátko objevilo včelí úl a v něm med, který včelkám vzalo, za což jej potrestaly. Následně se mu ve snu zjeví včelí průvodce, který mu vysvětlí, jak se med vyrábí a jak náročná je jeho výroba. Té samé noci se chystají na loupeživou výpravu tři zlobivé myšky. Je na štěňátku, aby jim v tom zabránilo a ochránilo včelí úl od další loupeže. (ČSFD)

(více)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Štěňátko někde na louce skotačící a kochající se, to vše za nádherného počasí..Pak spatří včelku jak o pylovává květy, tak ji sleduje a honí ji až k jejímu úlu. Poté co ho chvilku obchází, tak zadními dveřmi do něj strčí hlavu a vyleze s kusem medu ve své čelisti. Pak se ale stalo to co se stát nemělo, a čemu mělo štěně předejít, splaší totiž veliký roj včel které ho poté pronásledují až do jeho boudy kde ho popíchají ! Pak leží celé ofačované a spí, a ve snu se mu zdá jak je někde v nějakém úlu u destiček s medem a kdy mu nějaká včelka vysvětluje co to dá práce než včelky takový med vyrobí. Pro malé děti to je určitě zajímavá a poučná škola nejen o pracovitosti včelek. Pak ještě zabrání dalším nezbedným a chtivým jako předtím on a to sice třem myším, které mají jednoho večera také podobné úmysly. Nakonec však za odměnu a za skvěle odvedenou práci, dostane tabulku medu a je spokojené. Opět jeden z těch kraťasů který jsem nikdy předtím neviděl. Tímto filmečkem nás hlasově provedli Alena Kreuzmannová a strýček Jedlička. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Výchovná pohádka pro děti. Krásná pohádka o tom, jak pejsek ukradne včelám med, ty ho pobodají, v noci se mu zdá, jak je pro včelky složité nasbírat med, a tak když vidí jak ho jdou myši krást, odežene je. A včely? Dají mu na oplátku med:) ()

exhoubus 

všechny recenze uživatele

Už jako malému mi máma četla tuhle pohádku, tehdy mě hrozně bavila a baví mě pořád. Jednoznačně nejlepší příběh o štěňátku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že po prvním filmečku o Krtečkovi přišel Zdeněk Miler právě se štěňátkem. Ještě zajímavější je, že se asi moc nechytilo, protože těch příběhů moc nevzniklo. Tohle je první epizoda. V ní se děti mohou dozvědět, jak vzniká med a aby včelám neubližovali a úly neničily. Paradoxně dnes je tenhle filmeček aktuálnější dnes než v době vzniku a bylo by potřeba tohle do nejmenších dostat ještě víc v 21. století než na počátku 60. let. ()

Reklama

Reklama