Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • USA Flight of the Phoenix (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina zaměstnanců petrolejářské firmy pracuje na pokusném ropném vrtu uprostřed mongolské pouště. Pak ale náhle přichází příkaz práce zastavit a vrt opustit. Kelly Johnsonové se to vůbec nelíbí a stejně tak se jí nelíbí Frank Towns, kapitán letadla, které pro ně přiletělo. Přesto si ale všichni rychle sbalí a nastupují na palubu. Na poslední chvíli nastoupí i Elliott, mladík, který se tu ocitl s tím, že hledá po světě práci. Brzy po startu přijde prudká bouře, do které se letadlo dostane. Frank se tváří zasvěceně a prohlašuje, že ji obletí. Situace se ale stále zhoršuje a na palubě brzy zavládne panika. Už je jasné, že bude nutno někde nouzově přistát. Vzhledem k podmínkám a poškozenému letadlu se to podaří jen s velkou námahou. Ještě před tím ale z paluby otvorem vzniklým po kolizi vypadne jeden z cestujících. Další dva během ztroskotání zahynou. Zbylí pasažéři jsou celkem v pořádku, zjišťují ale, že se ocitli kdesi hluboko v poušti Gobi, možná už na čínském území, a že je dost pravděpodobné, že se firma, která je zaměstnává, ani příliš nebude snažit je najít...  Když jednou v noci z improvizovaného tábora odejde James Liddle, jeho přítel Rodney se ho vydá hledat, přestože mu to kapitán Frank vymlouvá. Nakonec se oba sejdou a najdou i tělo Kelyho, který vypadl z letadla. Zjistí přitom podivnou věc: chybí mu hodinky, které měl během letu na ruce, a všude na zemi jsou prázdné nábojnice. Zdá se, že daleko v poušti přece jen nejsou úplně sami… Kapitán Frank chce čekat, až je někdo začne hledat, ale mladý Elliott přijde s překvapivým návrhem: z dvoutrupového poničeného letadla by se dalo postavit jiné, které by mohlo létat. Všem se to zdá jako čirá utopie, Elliott ale tvrdí, že je povoláním letecký konstruktér. Možnost stavby letadla skupinu na jistou dobu rozdělí, zejména Frank není tomuto řešení vůbec nakloněn. Nakonec ale souhlasí i on, že je lepší se o něco pokusit než jen sedět a čekat na zázrak. Tím spíš, že zásoby vody se rychle tenčí a také jídla je pomálu. Ve dne je navíc nesnesitelné vedro… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušná, byť předem jasně nalajnovaná akční jednohubka na nedělní večer, která zaujme zajímavým příběhem a ucházejícími hereckými výkony. „Listen up. We got a major problem. Looks like we have to make an emergency landing. Make sure you're strapped in, and if you believe in God, it's time to call in a favor.“ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pekný dobrodružný film, na ktorý sa dobre pozerá, priemerný netradičný príbeh, krásne scenérie, skvelí herci a to hlavne Giovanni Ribisi a Sticky Fingaz. Už od začiatku filmu je tak trochu jasné o čo pôjde. Stroskotané lietadlo uprostred púšte, navyše vychýlené z pôvodného kurzu vďaka piesočnej búrke. Sledujeme celkom zaujímavý dej a šanca na návrat do civilizácie je každou minútou menšia. I keď tomuto filmu niečo chýba, vždy si ho rád pozriem v televízií. ()

Reklama

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

velmi slabé tři hvězdičky za slabý, klišémi prošpikovaný "akčně dobrodružný" film, který si na drama hraje pár naroubovanými scénami. Máme tady drsného kapitána s temnou minulostí, jeho černého pobočníka, který si nebere servítky, emancipovanou ženu která kvůli kapitalistické společnosti musí opustit svůj milovaný vrt... dále úředníčka, který jen kouká na čísla, pobožného dominikánce a samozřejmě podivínského génia. A samozřejmě konflikt, protože kapitán a černoch pro tyhle loosery museli doletět i když nechtěli (v tom případě nechápu za co jsou vlastně placení). Sežvejkat, přepsat a udělat z toho komedii by bylo lepší. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Frank Towns (Dennis Quaid) a A.J. (Tyrese Gibson) se živí "zavíráním" ropných vrtů. Se svým letadlem přiletí někam (kde ho hrozně rádi vidí), nabere materiál a lidi, a práce je hotova. Ale při jedné akci v Gobi se s letadlem dostane do písečné bouře, a havarují. Je na všech (přeživších), aby se dali dohromady, a dle pokynů tajemného cestujícího Elliota (Giovanni Ribisi) zkusili ze zbytků letadla a materiálu z vrtu postavit nové letadlo - ohrožování nedostatkem vody, horkem a místními nomády ... Uff, filmu vévodí skvostně zpracovaná úvodní havárie v písečné bouři, fakt dost dobrý. Po zbytek filmu se pak osazenstvo jen hádá, případně rovnou rve, aby vše, jak je v Hollywoodu zvykem, dobře dopadlo. Unikla mi role MIrandy Otto, jakožto jediné ženské zástupkyně, ale patrně autoři chtěli být gender-safe... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu s havárií letadla je bezva a moc dobře se na to dívá. I následující minuty ubíhají celkem svižně, jenže ve chvíli, kdy film překročí první hodinu, vám pomalu začne napadat, že by to chtělo něco nového. Samozřejmě, že se pořád objevují další a další zápletky, sotva se jeden problém vyřeší, je tu další. A i když to funguje tu první polovinu, kdy vás ohromují krásný kamerový záběry na poušť, v druhý už si pomalu začínáte přát, aby taky sakra scénárista přišel s něčím novým. Což o to, Quaid je sympaťák a svojí roli nového Indiany Jonese zvládá skvěle, lehce záporácký Giovanni Ribisi tomu dodává šmrnc, jenže chtít po týhle dvojici, aby svým charismatem utáhla celý film, je přece jenom trochu málo. Závěr už je pak tak překombinovaný (a mimochodem, vypadá jako kopie úvodní scény ze Zlatého oka na poušti), že s radostí vítáte závěrečné titulky. 3* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Hugh Laurie se při nátáčení filmu ucházel o hlavní roli v seriálu Dr. House (od r. 2004). Jelikož ale nemohl být na castingu, nahrál v hotelovém pokoji v Namíbii na video několik replik a poslal je do studia. (SLOTH)
  • Původní film se odehrával na Sahaře, tento snímek se však odehrává v poušti Gobi v Asii. (Cetnik_42)
  • Natráčení doprovázalo mnoho nehod. Od potopení trajektu, přes převrácený vůz Jareda Padaleckiho, natržení boku letadla C-119G couvajícím kamionem a v neposlední řadě i zranení kameramana a jeho zástupce při nepovedené scéně s laminátovým modelem, který narazil do přístřešku kameramanů. (Terva)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Reklama

Reklama