Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká občanská válka právě skončila, země je ale stále názorově rozdělena. Bývalý jižanský plukovník James Langdon (Rock Hudson) nechce sloužit vítězným seveřanům, a tak se svojí rodinou a svými nejvěrnějšími vydává do Mexika, kde se chce připojit k jednotkám císaře Maximiliana. Mezitím se seveřanský plukovník Henry Thomas (John Wayne) zabývá odchytem koní, které hodlá prodat americké armádě. Ta ale o ně neukazuje přílišný zájem, a tak je Thomas žene rovněž do Mexika... (Pohrobek)

(více)

Recenze (35)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jeden klasický Wayne. Ty filmy už mi jednoduše začínají splývat. Je tu celkem dobrý příběh s koňmi, ale stejně to vedou postavy, kdy asi nejzajímavější je epizoda s indiánem a bílou dívkou. Tam bylo vidět, že někdo trochu přemýšlel i o něčem víc než jen o vtipu, kterým je tenhle odlehčený film prolezlý. Není to špatně, ale není to ani nijak výjimečně dobře. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zcela klasický Wayne, film ničím nevybočující z jeho běžné řady filmů, které tvořil v šedesátých letech. Zde je opět doplněn další hvězdou, tentokrát Rockem Hudsonem - zpočátku to vypadá, že budou stát proti sobě, ale když se jejich linie protnou, hned se spřátelí. Film se, jako vždycky, snaží nabídnout i něco víc. Ohledně konce občanské války a porážky Konfederace je poměrně přesvědčivý a zajímavý, ostatně režisér McLaglen si tohle téma už vyzkoušel o čtyři roky dřív v Shenandoah. Máme tu skupinu seveřanů se třemi nebo čtyřmi výraznějšími postavami, to samé na jihu. Bohužel, v čem film zcela selhává, je řešení všech nastíněných linek a konfliktů. Místo toho se zdržujeme nudnou a šílenou rvačkou všech proti všem během oslav. A když už v poslední půlhodině film řádně ztemní a zdrsní příchodem revolucionářů (kteří jsou zde oproti italské verzi vylíčeni jako sprostí vrazi), závěr prostě vyšumí do prázdna. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Aky to opět vystihnul. Já dodávám. Zajímavý a drsný příběh o poválečném období Jihu. Herci na jedničku, kupodivu i dabing. Debilní rádoby humorné scény (rvačka při oslavě), debilní nereálná romantika a chlapáctví honáků koní, cit válečných veteránů severu-kde se vzal? srážejí tento film někde až k jedné *. Vykonstruovaný podvod Mexičanů není nic než polystyren v hlavě autora námětu a scénáře. Proč je tedy nepodvedli podruhé, ptá se bystrý divák? Takže slavný Hollywoode zase zklamání. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Westernové poválečné smíření mezi zbytky oddílů Severu a Jihu na prahu nové války v Mexiku. Kavalerijní námět, který by mohl natočit John Ford (a určitě lépe než McLaglen, který už měl lepší filmy - Bandolero!, Shenandoah, Ďábelská brigáda). Neporažení jsou jen lehce nadprůměrným filmem s nejednoznačným tématem i vyzněním, ale také s několika dobře natočenými scénami, např společná pitka a následná bitka obou oddílů vedených Johnem Waynem a Rockem Hudsonem při oslavě 4.července, nebo bitva s bandity. Ukázka: http://www.rottentomatoes.com/m/1022315-undefeated/trailers/10901385/ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda som dlho nevedel, ze John Wayne /El Dorado, brannigan/ hral aj s Rokom Hadsonom /Rozbite Zrcadlo/. Z duse neznasam Roka Hadsona, naopak som si vsimol slusneho Brucea Kabota /Diamanty jsou vecne, The Chase/, ktory Wayneovi v pohode stacil. Kulisy su len priemerne a scenar nepatri medzi inteligentne, skor take pod/priemerne : 55 % ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • John Wayne musel kvůli roli zhubnout spostu kilogramů, které musel předtím přibrat kvůli roli Roostrera Cogburna ve snímku Maršál z téhož roku. (facojurka)
  • Merlin Olsen v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • John Wayne si během natáčení zlomil tři žebra při pádu z koně, načež si natrhl vaz v rameni a nemohl vůbec hýbat s jednou rukou. Jediné, co zajímalo, bylo nezklamat svoje fanoušky a natáčel dál i se šílenými bolestmi. (facojurka)

Reklama

Reklama