Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (425)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou dlouhý maraton tohoto seriálu. Úspěšně jsem viděl všechny série a mohu říct, že v rámci detektivních seriálů jde o průměrný počin. Napříč všemi sériemi se najde několik opravdu povedených dílů, ale většina byla jen průměrnou podívanou. Lze zde narazit na neduhy tipu – co jste dělal před padesáti roky – to bych si asi tak pamatoval a ještě co měl kdo na sobě, co pil, s kým se bavil. Snad se všemi hlavními postavami prožijeme i několik jejich osobních věcí (příběhů) z nichž většina nebyla zrovna moc zajímavých a bohužel musím konstatovat, že vše skončilo nemastně – neslaně. Tvůrci asi nepočítali s tím, že představitelka hlavní role Kathryn Morris založí ve svých letech ještě rodinu a bude mít nemocné dvojčata, kterým se bude muset naplno věnovat a k natáčení seriálu se už nevrátí. Je čas se podívat zase po něčem jiném. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príjemný oddychový seriál. Výhodou je, že každá časť je osobitný (aj keď) len vymyslený prípad. Takže časti sa môžu kludne pozerať aj "na preskačku" - divák si nemusí pamätať dej predchádzajúci. Stačí keď si pamätá hlavných protagonistov. Jeden bod naviac dávam seriálu za výborný výber dobových songov a skladieb, ktoré jednotlivé časti sprevádzajú. V každej sérii bolo použitých viac ako 120 dobových skladieb (piesni), kompletný prehľad a možný "klik" na skladbu v yutube najdete na tejto stránke. ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

Po dlhom case, som sa konecne dostala k tomu, ze som si serial pozrela od A do Z a je to fakt tak dobre, ako som si pamatala. Mam mozno jednu vyhradu k tomu, ako riesili vztah Lily a Scottyho a vseobecne ich postavy, hlavne jeho. Ale inak nemam co vytknut. Skvele spracovane, zaujimave pripady, dobre postavy, uzasni herci. Pacilo sa mi, s akym respektom pristupovali k roznym typom obeti a zlocinov. Mnoho sucasnych serialov, by si mohlo vziat priklad. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další kriminální seriál, do kterého se producent a tvůrce slavné série CSI (Crime Scene Investigator) Jerry Bruckheimer pustil s vervou i když jen na pár dílech. "Odložené případy" jsou případy, které se těžko vyřeší jelikož jsou staré několik let a jsou předány skupině, před kterou stojí nelehký úkol. Když se řeší záhadná smrt minimálně deset let stará těžko se hledají fakta a většinou jsou to jen kosti a možná už jen zbytky těl, které určují a pomáhají vést naše dva vcelku sympatické vyšetřovatele za vytouženým cílem. I tak je to dobrý nápad a pěkně se od ostatních kriminálek vyjímá svojí nápaditostí a originalitou ale žádné digitální hrátky nečekejte. Holt člověk si zvyká na stále barevnější detektivky a najednou se objeví tato příjemná, výrazná a nenápadná série. (6/10) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší z kriminálních seriálů,které jsou vesměs o tom samém-zato Cold Case se liší především flashbacky a kolikrát i stářím případu,což je o něco zábavnější než jen samotné vyšetřování.Vždycky mě z toho až mrazí,ráda zkouším hádat,kdo je vrah.Detektivce Lily se také nedá nic vyčíst a navíc má všechno takovou příjemnou mysteriózní atmosféru. ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • Keď sa detektívi Scotty Valens (Danny Pino) a Josie Suttonová (Sarah Brown) na ulici rozprávajú s Dirkom (James Immekus), Suttonovej v rôznych záberoch na opasku striedavo mizne služobná zbraň. (koba)

Reklama

Reklama