Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dobře zrežírované, zahrané, vygradované (scéna v autobuse působí mnohem napínavěji a drsněji, než všechny výbuchy v Mission Impossible dohromady), postup tajné služby reálný a charaktery agentů přirozené (žádní kriplové X). Jen ten konec a ostatně celá zápletka s Nicole coby africkou bojovnicí za práva lidu to bohužel sráží do průměru. Škoda, protože jinak mám tenhle typ thrilleru rád a vyhovuje mi i Pollackova režie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarený politický thriller s dobrými hereckými výkonmi aj dobrou zápletkou,ale na to aby bol vynikajúci by museli posledných 10min úplne zmeniť.N.Kidman s búchačkou v ruke v dvojminútovej scéne,v ktorej váha vystreliť a pritom je jasné už po piatich sekundách,že to neurobí.Bolo to natiahnuté na hranicu trápnosti a solídne rozbehnutý thriller sa zmenil na totálne,prevarené béčko.Keby bol film ukončený ozajstným atentátom,bolo by to za 5 diskov,takto len taký lepší priemer.60%. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollacka mám rád. Jeho příjemně umírněná režie, bez rychlých střihů a rádoby cool záběrů (zdravím Tonyho Scotta), dává vyniknout umění herců (zdravím Clinta Eastwooda), ale tady si vybral slabší chvilku. Na thriller je to málo napínavé, jako politické drama je to nepřesvědčivé a příliš klouzající po povrchu a melodramatickou rovinu sráží jiskření obou hlavních protagonistů o síle nedomrlé hořící prskavky na vánočním stromku. Výsledkem je trochu nepřehledná trochu nuda s jedním velkým logickým lapsusem v závěru. Přesto jisté tři *, mám tyhle staromódně působící thrillery, bez efektních kudrlinek, docela v oblibě. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nerada píšu komentáře k malinko nadprůměrným filmům, co nejsou vyloženě špatné a nezaslouží si tedy jedovatou slinu, ale zároveň promarnily potenciál, nějak se jim nepodařilo nasáknout šťávu a výsledkem je nemastná, neslaná, rozpačitá podívaná. A to je přesně případ "Tlumočnice", příliš povrchní a naivní na politický thriller, málo napínavé na thriller vůbec, chvílemi zbytečně užvaněné, stopáž mohla být klíďo-píďo o půl hoďku kratší a Nicole Kidman ani Seanu Pennovi jsem jejich postavy nevěřila, do daných rolí mi kdovíjak neseděli. Na druhou stranu, úplná nuda to nebyla a malý přesah k zamyšlení by se taky našel. Mírné zklamání - jako když čekáte ohňostroj a ono kolem proběhne jen pár děcek s prskavkama... 65% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No po druhom zhliadnutí mením o jednu hviezdičku navyše. Thriller síce neprekvapuje nejakými extra nápadmi, no je vsadený do príjemného, inteligentného a intelektuálneho prostredia, čo sa nemusí každému páčiť. Vážne témy sú rozobrané na celkom serióznej úrovni ako je aj seriózne zahraný. Nemá však ďaleko ani od komerčne pôsobiaceho thrilleru. Pekne mrazivé, komorné dielko, kde sa najviac prejavilazručnosť režiséra a herecké prejavy hlavných postáv. 80%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Šlo o první film, kde Sean Penn vyzkoušel natáčení akčních scén. Našel v nich velké zalíbení. (Seejey8)
  • Ve scéně, kdy Nicole Kidman poprvé mluví se Seanem Penem o rozhovoru, který vyslechla, mění se jí ofina. Jednou ji má přes celé čelo i přes oko, v druhém střihu ji má zcela stranou. Stejně tak když Sean Penn vypráví Nicole Kidman o smrti své ženy, má Nicole chvíli límec dole, chvíli nahoře a pak zase dole. (Terva)
  • Scény z Afriky sa natáčali v Mozambiku. (MikaelSVK)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama