Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

klerik 

všechny recenze uživatele

VYCHÁDZAJÚCE SLNKO+OSOBNÝ STRÁŽCA Konečne zase poriadny triler! Dostatočne komplikovaný, aby bol divák stále v pozore, napínavý a skvelo zahraný. Možno Kidmanovej postava (ktorá, vyzerá nečakane dobre v blond) mohla byť menej zaangažovaná do celej veci, čo by pridalo na uveriteľnosti, ale skvelé dialógy a iskrenie medzi hlavnou dvojicou to skvelo vyvážia... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu houstla atmosféra, napětí, situace se zamotávala a já se náramně bavil, fakt paráda. Pak přišel zlom, změna tempa a předchozí poutavost šla o řád dolů. A zabil to tuctový závěru, který na mě působil až trapně; nebýt něj, bylo by to za 4*. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 7 | humor 0 | akce 3 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pro čtyřhvězdičkové hodnocení mluví bezesporu skvělé herecké výkony Nicole Kidman a Seana Penna, pro tříhvězdičkové hodnocení mluví naopak několik hlušších míst a dost průhledný scénář, který po hříchu, ač se jedná o thriller, moc napínavých a překvapivých zvratů nenabízí. Ale abych zase jen nekritizoval. Pro hovoří také velmi zajímavé politické téma OSN vs. diktatura v afrických zemích, takže se všemi plusy a minusy to nakonec vidím přeci jen na slušných 70%. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Tuctový thriller s množstvím racionálně nezdůvodnitelných scén, klišé (policajt s osobní krizí) a jednostraných a chybných nahlížení na realitu (USA jako bezpečná země dokonale chráněná FBI versus pučistická chaotická džungle fiktivní (!) republky Matobo). Kromě dobrého ústředního hereckého páru stojí za zmínku rolička režiséra Sydneyho Pollacka (vedle režírujících herců existují i hrající režiséři... Hitchcock, Scorsese, Truffaut, Fassbinder, Shyamalan a mnozí další) a také (smutná) účast Catherine Keenerové, která se z femme-fatale amerického nezávislého filmu stala spolehlivou přihrávačkou ve vedlejších rolích (Simone, 40 let panic, Capote...). Je pomsta pohodlná forma zármutku nebo chutná nejlépe za studena? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V současné ultrapřetechnizované době, kdy je každý druhý film přecpán počítačovými triky, působí Pollackova Tlumočnice příjemně staromódně. Aby se film líbil, je asi dost důležité pochopit Sydneyho Pollacka. Respektive přijít na chuť jeho stylu režie. Tempo je tak akorát, žádný hektický střih, žádné zběsilé kamerové orgie. Jednoduše řečeno: "stará škola". ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • I přes vysoká bezpečnostní opatření v budově OSN mohli členové štábu nosit do práce nože, které potřebovali kvůli filmování. (imro)
  • Šlo o první film, kde Sean Penn vyzkoušel natáčení akčních scén. Našel v nich velké zalíbení. (Seejey8)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama