Reklama

Reklama

Gates to Paradise

všechny plakáty

Obsahy(1)

V roce 1212 vedly děti z celé Evropy křížovou výpravu za osvobození Jeruzaléma od tureckých úřadů. Mikuláš a Štěpán použijí všechny své síly, aby porazili nepřítele. (FunDinDung)

Recenze (3)

petrsv 

všechny recenze uživatele

V roce 1212 se údajně odehrála zajímavá epizoda, křižácká výprava dětí. První křižácké výpravy na počátku třináctého století skončily neúspěšně, nadšení ochladlo. A tehdy měl údajně malý, dvanáctiletý pasáček ve Francii vidění, které mu vnuklo myšlenku, shromáždit dětskou výpravu a dobýt Jerusalém. Táhl zemí, strhával svým nadšením další děti až jich třicet tisíc dorazilo do Marseille, kde se podle vidění mělo před nimi moře rozestoupit. Když se moře nerozestoupilo, nastoupili malí křižáci na několik lodí. Ale žádný z nich Jerusalem nespatřil. Podle pozdějších zpráv skončili všichni v Alžíru a Egyptě neboť mladí bílí otroci tam byli vysoce ceněni. V roce 1967 se na pozadí a motivaci příběhu podíval slavný polský oscarový režisér A.Wajda poněkud jinak. Příběh se postupně formuje z přiznání, která slyší mnich. Charismatický pasáček Jacques je předmětem touhy jak dívky Blanche, tak Alexise, adoptivního syna i milence hrabete Ludovica. Jenže po noci, kterou naopak stráví Jacques s hrabětem se vše zdramatizuje. A mnich vidí, že to nebyla vůle Boží, co způsobilo tažení na Jerusalém. Je jasné, že film nemohl vzniknout v katolickém Polsku, bohužel řada revolučních událostí, které se přehnaly Evropou v roce 1968 způsobila, že se na tento provokativní filmový skvost pozapomnělo. (gaytitulky.info) ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pár krásných a pěstěných mladíků a panen s akcentem na jejich smyslnou tělesnost, doplněná putujícími dětmi, slavností a starším mnichem-zpovědníkem-kajícíníkem z křižácké války. Podle románu Andrzejewského, chatrný scénář, slabší Wajdovo dílo, zestárlo. ()

Reklama

Reklama