Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život malého Davida se navždy změní, když se jeho ovdovělá matka Clara provdá za krutého a bezcitného Edwarda Murdstona. David se narodil jako pohrobek křehké, ale milující matce Claře Copperfieldové. Až do devíti let byly Davidovy dny zality sluncem, ale pak na ně padl stín. Ovdovělá paní Copperfieldová si bere za muže krutého a bezcitného Edwarda Murdstona, který chlapce za sebemenší prohřešek krutě trestá. Ponižování pokračuje i v internátní škole. Zakrátko Clara Copperfieldová umírá a David náhle stojí proti ďábelskému otčímovi zcela sám. Naštěstí je však nablízku vlídná chůva Peggotty a především starostlivá prateta Betsey, která mu pomáhá, aby se jeho život změnil k lepšímu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem opět nečetl, ale tato adaptace mně opět dokázala dostatečně nalákat. Původně jsem sice chtěl vidět verzi s Danielem Radcliffem, ale omylem jsem stáhnul tuhle. Ve výsledku to ale ničemu nevadí, protože tahle je super. Herecké výkony jsou skvělé, děj tradičně vrstevnatý, šlape to a atmosféra je skvělá. V rámci Dickensových adaptací, které jsem viděl, je tohle sice slabší kousek, ale to v tomto případě vůbec nic neznamená. V Dickensových románech je prostě všechno dobře a o filmových adaptacích to platí taky. A tahle není výjimkou. 80%. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně patří k tomu nejlepšímu co televizní stanice Hallmark vyprodukovala. Kvalitní herecké výkony (Hugh Dancy, Sally Field, Paul Bettany, Anthony Andrews) a velice slušná výprava přidává tomuto slavnému příběhu Charlese Dickense na zajímavosti. Přiznám se, že sem film sledoval prakticky pokaždé, když ho na Hallmarku dávali. Jen tomu podkopává nohy docela nudná a nenápaditá režie a celkově televizní hallmarkovské vzezření ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, či spracovaním alebo mojou neznalosťou predlohy, ale tento televízny počin z pera slávneho Dickensa mi prišiel slabý, dosť slabý. Nie je to len slabou réžiou, slabou hudobnou stránkou, nie najšťastnejším obsadením, nedopracovanými dialógmi, ale aj celkovou naivnosťou príbehu, obsadením početných a vcelku zbytočných postáv či teatrálnym a nevkusným vtipkovaním. Neviem na vrub čoho to mám všetko podpísať. Asi všetkým niečo. Dvojdielny film je zbytočne naťahovaný, hoci toho nemá veľa ponúknuť, hlavne romantické scény sú doslová trýznivo nudné. Prvý diel je o čosi lepší, nesie sa v typickom dickensonovom duchu (začínam si myslieť, že Dickens opakuje vo svojich dielach dookola to isté) a to som sa pri ňom tešil, že s dospením hlavného hrdinu sa príbeh pohne k lepšiemu. Bohužiaľ druhý diel je vlažný, hrdina sa v ňom iba dookola stretáva so svojimi dávnymi známymi a riešia otázky lásky a financií. Z hercov za pozornosť stojí jedine Anthony Andrews v roli otčima, o žiadných iných hercov to už povedať nejde. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Dickensove socialne romany ma pribehovo vzdy fascinovali, len skoda ze filmove spracovania jeho diel su vacsinou televizneho charakteru. V pripade Davida Copperfielda to nastastie privelmi neprekaza. Prijemna atmosfera, obsadenie, kostymy a predovsetkym mnozstvo skvelych emotivnych konverzacnych scen. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Těžký průměr této klasiky nehoden. V zásadě mu nelze moc vytknout, ale vzhledem k tomu kolik výrazně zdařilejších adaptací Davida existuje, je čas věnovaný verzi časem promrhaným. Snad jen Bettany stojí za povšimnutí. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama