Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po nechutne preceňovanom Monthy Pythonovi a svätom grále som sa zariekol že s týmto kultovým zoskupením nechcem mať jakživ nič spoločné. V konečnom dôsledku som rád, že som im dal druhú šancu. Trápne fóry nezmizli úplne, no Viking Erik má v hlavnej úlohe charizmatického Robbinsa, chytľavú hudbu a lineárny dej. Technická stránka filmu pôsobí prekvapivo dobre- výprava a kostýmy sú uchádzajúce, triky na dobu vzniku dostačujúce a vizuálna stránka najmä v závere vcelku vydarená. Má to spád aj primeranú dávku hrdinstva a dobrodružstva takže sa nemôžem sťažovať. Narozdiel od grálu som toto prežil bez psychickej ujmy. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady mě hodně mrzelo, že ten konec vyznívá tak nějak do ztracena a nebylo zde už nic, co by zasadilo tu poslední pomyslnou ránu. Chvílemi je to skvělé, humor je zde výborný, ale nakonec sama cesta je to hlavní, protože cíl opravdu za moc nestojí. Trikově hezké, herecky dobré, dějově holt trochu horší. ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Do Valhally můžou jen ti co věří, jinak by tam holt lezl každý... ten kněz to zabil! XD B) Sranda to byla... viděno v originálním znění na čt2, nevěděl jsem že to vyšlo i z CZD... :) Prostě fantasii výpravný příběh o tom co je člověk schopen strojčit kuly jednomu legendárnímu blbému rohu.... (který rozhodně oběma rukama neobejmete) jako že smysl byl spíš v něčem jiném. Taková malá výpravička co se téměř svrhne v v epickou výpravu kolem světa opařeného fantasiijní vložkou nejen severské mythologie. . Ma to i docela zajímavý konec... holt božský dětičky. Výra je svine. B) Podpis MP byl taktéž dost znát... mám prostě slabost pro tyhle starší filmy, kdy lidi netočili jenom pro prachy. No tak ať je mi 10. Mě se to líbilo. :) Vy suchaři... :D Ostatně vy znáte snad jiný než je atypický Britský humor? ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Fantastická kravina!! Tleskám! MothyPythonovský humor tam prostě je, i když ne mnoho. Můžete s tím třeba nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat. Kdo k tomu přistupoval jako k "fantasy", toho je mi moc líto. Kdo čekal komedii, tak si taky nepřišel na své. Je to Jonesovsky prdlý pohádkový příběh s úžasně nápaditou výtvarnou stránkou a se skutečnými základy ve vikingské mytologii. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru snad nejlepší Pythoni a to proto, že se nesnaží být vtipní nepřetržitě a tak najdete i scény, při kterých to vypadá, že sledujete klasický dobrodružný film (hlavně díky skvělému Robbinsovi)...a pak přijde nějaká "totální uzemňovačka" jako je píseň ostrovních lidí nebo hadr neviditelnosti, které vás složí na zem smíchy. Jednoznačně 5* a pro mě jasný pokořitel grálu a dokonce i Briana. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Jedním z výtvarníků filmu byl i Alan Lee, ilustrátor knih J. R. R. Tolkiena a později i jeden z hlavních výtvarných poradců filmové trilogie Pán prstenů a obou dílů filmu Hobit. (Dr. Hawkeye)
  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)
  • Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones, i když tedy doufá, že se zvedne její prodej. (Terva)

Reklama

Reklama