Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mikrokosmos říznutý Twin Peaks - po maďarsku! Děda sedící na lavičce před domem nezadržitelně škytá, opilý mladík chrápe na povoze, milá stará dáma sbírá v údolí lilie, ženy šijí v krejčovství, muži hrají v hospodě kuželky, včelař otáčí med, kombajnista žne pšenici, která bude ve mlýně přeměněna na mouku a pak, v babiččině kuchyni na knedlíky a v průběhu toho všeho policajt vyšetřuje vraždu ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Pálfiho debut se zdá býti náročný na sledování, ale jeho perfektní smysl pro detail, kterým uchvátil v Taxidermii je zde znát více než zřetelně a udrží vás při životě. S příběhovou stránkou je to horší, pokud totiž nevíte na co se film odvolává (doporučuji zjistit před promítáním), budete tápat a poměrně dlouhá stopáž na němý film se začne táhnout. Tento lehký nadprůměr však určitě stojí za váš čas hlavně díky své originalitě. 3,5* ()

cross 

všechny recenze uživatele

Zajímavé.. Velmi těžko stravitelné, ale zajímavé... Lidský Microcosmos jedné zapadlé maďarské vesničky, kde to chlapi s ženskýma nemají vůbec jednoduché a kde se rozhodně nevyplácí naštvat manželku. Účelný příběh, kvalitní kamera i nápaditost, ale musím se přiznat, že styl vyprávění je sice neuvěřitelně poutavý, ale udržet při tomto tempu pozornost (která je nezbytná!) je přímo nadlidský úkol.. A to film sráží bohužel do kolen (jinak bych dal ****). ()

Reklama

troxor 

všechny recenze uživatele

Škyt! Zadržte dech! Přijde totiž něco nečekaného. Ve filmu beze slov navštěvujeme maďarskou vesnici a sledujeme běžný život lidí. Za chvíli ale vidíme, že ta vesnice zas tak obyčejná není. Ono se tu dokonce i vraždí. A to ne jen jednou! Film zachraňuje nesporná originalita - kde jste naposledy viděli něco podobného? Napadá mě pouze jediná paralela, a to s filmem Mikrokosmos. Tam sledujeme život brouků pod "zvětšovacím sklem", ve Škyt! nalézáme místo hmyzu pod lupou bestii daleko nebezpečnější - Homo sapiens... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako by bolo na svete krásne, ak by ľudia nerozprávali a mohli by sme sa naplno započúvať do zvukov prírody. Tichí ľudia sú sympatickejší, pôsobia bezproblémovo, ale stále sú tie zvieratá na pohľad milšie. Poprosil by som touto cestou, aby všetci moji známi pár týždňov držali hubu, všetci sa tak budeme mať radi, nebudeme vedieť o svojich problémoch a keď niekto niekoho aj náhodou zavraždí, tak sa to možno aj bez slova premlčí. A možno to bude mať aj svoj spirituálny význam. Možno to experimentovanie chcelo dramaturgicky ošetriť, aby divák nemal pocit, že film sleduje dve hodiny, ale to je iba taká malá chybička krásy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jistě si to své diváky najde. Ale podobným experimentům už jsem nějak odrostl. Smysl pro detail je vytříbený, a to až tak, že začne časem být vlezlý. Stejně jako škytající děda. Stíhačka asi měla znamenat, co moderní doba činí s rázovitým venkovem - vše poboří, stropy se rozpadají... Jsou zde asi dvě vtipné scény, ale celkově by nápad vystačil tak na dvacet minut, a stačilo by. Víceméně nahodilý sled obrazů z vesnice můžete mít také, stačí sednout na autobus a nechat se odvézt mimo město. A věřte, že nic poetického na tom neshledáte. Prostě každý řeší to své. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama