Reklama

Reklama

Poslední upír

(TV film)
  • Česko Sherlock Holmes: Poslední upír (více)

Obsahy(1)

Upíři nejsou, to ví každý. Lidé si je vymysleli z nutnosti, z potřeby nějak si vysvětlit svůj strach. A dnes, v našem moderním světě, v našem osvíceném devatenáctém století, už na ně žádný rozumný člověk věřit nemůže. O tom je Sherlock Holmes skálopevně přesvědčen. Jenomže v malé vesnici Lamberley se zřejmě zastavil čas. Jak jinak si vysvětlit, že Johna Stocktona, potomka starého rodu St. Clairů, tu považují za upíra nejenom prostí venkované, ale i místní vikář, a dokonce i světaznalý majitel velkého panství? Je ovšem pravda, že události, které se ve vsi od Stocktonova příjezdu dějí, lze sotva označit za radostné, a nenávist místních vůči jejich "původci" nebezpečně narůstá. Jen proto jede Holmes do Lamberley. Zabránit tragédii. Zabránit, aby tomu muži někdo proklál srdce kůlem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velká kvalita. Arthur Conan Doyle by sice svého Upíra v Sussexu možná hned nepoznal, ale myslím, že filmový případ předlohu lecčíms trumfne - především stoprocentní hororovou atmosférou. Pokud jde o Jeremyho Bretta, je skvělý jako vždy, nicméně Roy Marsden je démonický až za hrob a mám dojem, že jeho hypnotický pohled se mi vypálil do televize. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Áno, Faidra má pravdu: najdémonickejšou postavou tejto "vampiriády" je sám Sherlock Holmes (resp. Jeremy Brett), proti ktorému by nestíhal ani legendárny Bela Lugosi. Doteraz riešim dilemu, či si krabičku s týmto filmom šupnúť na policu k ostatných "sherlockovkám", alebo na policu s "draculovinami". ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já mám zase pocit, že tahle série filmů i seriál s Jeremy Brettem je to nejlepší, co jsem zatím o Sherlocku Holmesovi viděl. Klasická předloha a vynikající výprava - někde se prostě i televizní filmy dělají líp (i když ani to mi tak nevadí.) Spojení nepřátelského vesnického (a anglického) prostředí s tajemnem, upíry a ostatními, takto "temně zábavnými" jevy u mě vyvolává ty nejlepší vibrace spokojenosti :-) No a obsazení Roye Marsdena (jinak též inspektora Dalglieshe) mě jen a jen potěšilo. Jen nemuseli dělat nový dabing! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dopredu je snáď každému jasné, že o žiadneho upíra nepôjde, iba čo to zbytočne naťahajú. V žiadnom prípade teda o žiadny horor nejde. Je to síce o niečo záživnejšie ako napr. o 5 rokov starší Pes Baskervilský, ale aj tak hodnú chvíľu trvá, kým príbeh prestane nudiť a konečne sa v ňom začne aj niečo diať, vykukne sem-tam aj atmosféra a nielen opisovať celkový stav a charakter postáv. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Holmes, je klasika, kterému britské zpracovaní se vší svou strohostí a upjatostí sluší. Doyle byl génius, který se nebál mysticismu, ale zas byl natolik racionální, aby všechno nakonec vysvětlil studeným rozumem. Tahle adaptace se povedla, ale ten kdo tento film označil za horor, mno...asi na něčem jede :-)) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama