Reklama

Reklama

Zkus zůstat naživu

  • Sovětský svaz Postarajsja ostaťsja živym... (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Válka vrcholí a oddíl Rudé armády se statečně vrhá do boje s nacisty. Devět mužů, vedených gardovým poručíkem Fomičovem, je vybráno ke splnění speciálního úkolu. Mají se zmocnit strategicky důležitého železničního mostu, který je celý podminovaný a navíc vydatně střežený fašisty. Hrdinné vojáky ale ani na okamžik nenapadne váhat a bez zbytečných otázek se pouštějí do vykonání své mise. Mise, která má velké množství neznámých, z nichž ta největší je, zdali se vůbec někomu ze statečné sovětské jednotky podaří přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že nejsou komentáře k tomuto filmu. Není totiž co komentovat. Je to průměrný film bez zajímavých dialogů, málo akční, ale koukatelný, protože člověk se jenom diví, jak mohli Rusové vyhrát tu válku, s takovým mizerným materiálním zabezpečením. To se samozřejmě týká počátku války léta 1940-1941. Hudba : Leonid Afanasjev. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Válečná povídka, která překvapí už nezvykle krátkou stopáží. Vzhledem k příběhu to však není na škodu. Naopak, je to velice prospěšné. Děj se opírá o zmocnění se důležitého železničního mostu střežený fašisty, který je vydatně podminován. Fantazie scénáristy byla viditelně velmi slabá, takže po dějové stránce příběh vyznívá velice chudě. První polovina filmu je konverzační, druhá už představuje nějaké ty válečné scény, které ale moc nenadchnou. Nekvalitní dabing, kde jsou veškeré ruchy potemnělé a nevýrazné, zvyšuje nudnost tohoto snímku. Buď se jedná o zfilmovanou divadelní hru, anebo je to narychlo natočené dílo, jenom aby byl splněný plán. Jedná se o průměr, který díru do světa válečných filmů rozhodně neudělá. ()

Reklama

Reklama