Reklama

Reklama

Muž, který pronásledoval sám sebe

  • Velká Británie The Man Who Haunted Himself (více)
Trailer

Anglický obchodník Harold Pelham přežije vážnou autohavárii a po rekonvalescenci se vrací do normálního života. Po uzdravení se však začíná setkávat s podivnými náhodami. Byl prý ve čtvrtek v londýnském klubu hrát snooker a dokonce tu vyhrál několik sázek. Ve skutečnosti ale v té době odpočíval na dovolené ve Španělsku. Neznámá kráska mu zase tvrdí, že je jeho milenkou, on však je vzorným a především věrným manželem a také otcem dvou synů. Vývojářská firma, ve které pracuje, se ke všemu potýká se závažným únikem interních informací. Na Harolda je toho zkrátka najednou trochu moc, přece ale musí existovat nějaké racionální vysvětlení... Snímek Muž, který pronásledoval sám sebe režíroval jako svůj předposlední titul klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. Do hlavní role obsadil tehdy nepříliš známého Rogera Moora, který se o tři roky později proslavil coby třetí reinkarnace neohroženého agenta 007 Jamese Bonda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Od začátku mi ten film lezl na nervy. Celá ta linka s Pelhamovou firmou je zbytečná a nedůležitá. Potom se zde až moc často opakují scény typu "teď jsi tady byl", až už to není vtipné. Navíc konec mi tedy nepřišel, že něco vysvětluje. Pokud šlo o krizi středního věku a změnu chování, tak tam spoust věcí nedává zpětně smysl (leda by šlo o alternativní verzi reality v mozku postiženého), a je zde i takový drobný náznak twistu, že na konci se z něho zase stává puťka. Jenže jen náznak, přitom by stačilo jen vidět, jak se třeba tváří na ten závodní vůz. Jinak mi z toho všeho vyplynulo, že ženským stačí koupit drahé auto a občas si s nimi vrznout, a budou vás milovat, jinak tedy se starým autem a problémovým nářádíčkem u nich o nějaké lásce a obětavosti nemůže být řeč. Jako Roger Moore je výborný, hláška o Bondovi pobaví, jistý cynický nadhled sem tam funguje, ale celkově mám pocit, že tvůrci nevěděli, co přesně chtějí říct, a do filmu se ta jejich schizofrenie (ha ha) promítla. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

James Bond přežije ošklivou autonehodu, přičemž následně zjišťuje, že ji nejenom přežil, ale pravděpodobně se při ní i nějak mysteriózně rozdvojil. Přátelé mu tvrdí, že ho viděli na kulečníku, on si ale nic nepamatuje. Pěkná mladá dívka s ním prý má milenecký poměr, ale on ji nezná. Má jen poruchu osobnosti, nebo dvojník skutečně existuje? A pokud ano, jaké s ním má úmysly? Snímek poměrně umně rozehrává hru nejistoty a paranoie, napínavě graduje a baví kvalitním hereckým výkonem Rogera Moorea. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie zlý mysteriózny triler, ktorý stavia na mysterióznu zápletku a samozrejme, aj na one-man herca Rogera Moora. Nikto mu totižto nesekunduje, vlastne áno...on sám. Počiatočný nápad, ktorá z dvoch úvah je tá práva - či rozdvojenosť mysle alebo existencia dvojníka - je zaujímavý a aspoň ten drží divaka v napetí (keď už iné napätie vo filme nie je) a musím uznať, že sa o to snaží dobre a dlho. Dokonca ani nevadí, že akcia sa v takomto trileri nenachádza. Záver je trochu prekvapujúci a spätne nie celkom kompatibilný. Ak je správne B, ako to, že na začiatku pozorujeme scénu v aute s následním nabúraním ako zmenu povahy jedného človeka? Je tam viac takýchto chybičiek, či skôr nedotiahnutí, ale táto je najzmätočnejšia. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když začne mysteriózní film ke konci urputně vysvětlovat, je to téměř vždy cesta do pekel. A tenhle film se tam zřítil se vší parádou. Ani elegantní Roger Moor to nezachránil. I když ho asi role dvojníka bavila, zejména ke konci už se v ní topil a působil až směšně. Nechci ale vinit jeho – když není co hrát, tak to nezachrání nikdo. SHRNUTÍ: Herečka, která hraje manželku Rogera Moora, nosí moc pěkně a jistě zakázkové outfity. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvalitný psychologický horor s tzv. doppelganger tematikou. Harold Pelham zažije autonehodu po ktorej sa takmer nepreberie, no následne má na prístroji až 2 srdcové pulzy. To však po chvíli zmizne a Harold, rád že žije, sa poberá preč. V blízkych dňoch však zisťuje, že údajne bol na miestach, ktoré si nepamätá a robil veci o ktorých nič nevie, čo postupne narastá až do podozrenia, že má dvojníka. Alebo pri nehode utrpel nezistené poškodenie, ktoré sa zahráva s jeho hlavou? Odpoveď na túto otázku naťahuje diváka po celý čas, až do mrazivo napínavého finále, ktoré nesklame. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama