Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách zmršený film, který by měl být označený jako dětem nepřístupný v rámci snahy o kultivování jejich vkusu. Mizerný scénář i provedení. Naprostá degenerace původní myšlenky literárního Nekonečného příběhu. Jestliže měl Ende coby autor předlohy velmi vážné výhrady už k nadprůměrné jedničce, pak tato impozantní slátanina ho s největší pravděpodobností přivedla do hrobu, protože pár měsíců po premiéře zemřel. Celkový dojem: 5 %. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No čo? No čučal som sam jak vyoraný. Možno ak by som si nalial niečo do krku alebo do žily ( pravdepodobne to spravili aj scenáristi pri písaní ), tak by bol účinok zreteľnejší. A možno si s nami pri sledovaní zahrávali samotní Grázli ( Nasties resp. Syčáci či Zlouni, ale veď je to jedno ), a celkový look je ich verziou príbehu. Je zaujímavé túto teóriu rozvinúť a predstaviť si, ako by asi vyzerali verzie homosexuálne ladených obyvateľov, obyvateľov skorumpovaných alebo cholerikov. To by boli Story! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by si to pomyslel, že série, která tak kdysi senzačně začala skončí tak prach mizerně. Všechno je tu neuvěřitelně odbyté. Triky jsou slabé, o nějaké režii se nedá vůbec mluvit a to co kdysi působilo tak pohádkově a nekonečně se ted smrsklo do malého studia plného nepřesvědčivých kulis. Ale všechno v tomhle filmu není na odpis. Třeba záporáci Zlouni se snaží zaujmout a docela se jim to daří a Bastian v podání Jasona J.Richtera je celkem sympatický klučina, ale když už se místy blýská na lepší časy objeví se v záběru vypelichaný létající pes Falco a máte po dojmu. Scénář postrádá nápady a film vyznívá značně křečovitě. Ve výsledku je to špatný film, ale na úplný odpad to není. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jeden z důvodů proč nenávidět americkou mentalitu. Hrůza. Zatímco jednička byla o fantasyi a jejím boji s prázdnotou konzumního světa. Je třetí díl oslavou oné prázdnoty (princezna a její užívání si nákupů a VISA karty a mnoho jiného). Děsivá režie, příšrené triky co pokulhávají i oproti deset let stašímu prvnímu dílu. Scénář asi napsalo totálni hovado a herci-o nich raději nemluvit. Co taky chtít?? ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsme to sjížděl dokola, ale je to s....a nejhrubšího zrna. Klišé nad klišé jehož třešničkou na dortu je pojmenování hlavních záporáků: Zlouni. Jen Jack Black a jeho přehrávání za něco stojí. Úpadek jednoho z nejemotivnějších fantasy své doby zde byl dokonán k dokonalosti. Smutný to konec Fantazie, kterou zničil produkční studiový chtíč ždímat Nekonečný příběh dokud nenajde svou konečnost. Po tomto příběhu jí u mě našel, žel bohu až v dospělosti. 20% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 9. srpna do 9. listopadu 1993 v Německu, Kanadě a v Jižní Dakotě (USA). (Varan)

Reklama

Reklama